Sport is thema Coming Out Dag 2012

Zwolle – Donderdag 11 oktober is het nationale Coming Out Dag, en de acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders in de sport is dit jaar het thema. Iedereen, homo of hetero, kon in actie komen door op deze dag de speciale actieposter op te hangen bij zijn of haar sportclub. De gemeente Zwolle hees deze dag als onderdeel van een estafetteactie met 36 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag voor het stadhuis. Dit deed wethouder Nelleke Vedelaar samen met volleyballer Ramon Martinez van Landstede Volleybal Topsport en Ton Roelofs van COC Zwolle.

11-10-2012_nationale_comingout_dag-vlag_hijsen03.jpg

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De vlaggen werden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Voor COC Zwolle is Ramon Martinez, een van de weinige topsporters die uit de kast is, een boegbeeld voor het thema van dit jaar. Na het hijsen van de regenboogvlag overhandigde Ton Roelofs van COC Zwolle de poster “Uit de kast, dat sport veel beter” aan Ramon. Ook wethouder Nelleke Vedelaar leverde graag een bijdrage aan dit evenement: de gemeente Zwolle is koplopergemeente voor acceptatie van homoseksualiteit en zet zich actief in voor veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Met het hijsen van de vlag en het in ontvangst nemen van de actieposter gaven de aanwezigen aan dat ze het thema van Coming Out Dag 2012 onderstrepen.

11-10-2012_nationale_comingout_dag-vlag_hijsen02.jpg

11-10-2012_nationale_comingout_dag-vlag_hijsen04.jpg

11-10-2012_nationale_comingout_dag-vlag_hijsen01.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Coming Outdag wordt jaarlijks internationaal gevierd op 11 oktober. In Nederland organiseert COC Nederland de dag in samenwerking met de GayKrant en Expreszo. In het gratis dagblad Metro staat donderdag 11 oktober de actieposter afgedrukt. Iedereen wordt uitgedaagd om deze op te hangen om duidelijk te maken dat acceptatie van lhbt’ers ook in de sport de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn. De poster is ook te downloaden via www.coczwolle.nl.

11-10-2012_nationale_comingout_dag-vlag_hijsen05.jpg

COC Zwolle werkt met een café, voorlichting, discussie en hulp aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen: