Artie nieuwe naam voor kunsteducatie Muzerie

Zwolle – Vorig jaar introduceerde Kunstencentrum Muzerie een nieuwe opzet van het kunsteducatie aanbod voor kinderen. Hierdoor sluiten activiteiten op basisscholen beter aan bij de individuele wensen van scholen én bij kunsteducatie activiteiten na schooltijd.

11-10-2012_nieuwe_naam_kinderacctiviteiten_muzerie__03.jpg

Die inhoudelijke vernieuwing kreeg donderdagmiddag letterlijk een eigen gezicht tijdens een speciaal feestje . Daar werd onder grote belangstelling de winnende naam onthuld die kinderen via een wedstrijd hadden verzonnen voor het karakter dat vanaf nu het gezicht is voor alle kinderactiviteiten die Kunstencentrum Muzerie ontwikkelt en uitvoert. De naam werd door twee kinderen tegelijk ingestuurd. Rosalie Wolting (9 jaar) uit Zwolle en Dana van ’t Holt (7 jaar) uit Hardenberg bedachten allebei dat het Artie moest worden. “Art voor kunst en het klinkt lekker ontdeugend want zo ziet hij er ook wel uit”, lichtte Dana haar inzending tijdens het feestje toe.

11-10-2012_nieuwe_naam_kinderacctiviteiten_muzerie__04.jpg

11-10-2012_nieuwe_naam_kinderacctiviteiten_muzerie__01.jpg

11-10-2012_nieuwe_naam_kinderacctiviteiten_muzerie__06.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Tijdens het feestje werd ook een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen Artie en Theater Gnaffel . Dorret Pinkster (zakelijk leider Gnaffel) en Gabriël Maassen (teamleider Kinderen Muzerie) zetten in aanwezigheid van Artie samen hun handtekening onder de afspraken. Beiden gaan hun samenwerking dit schooljaar intensiveren.

11-10-2012_nieuwe_naam_kinderacctiviteiten_muzerie__05.jpg

Het eerste resultaat daarvan was al zichtbaar tijdens de Kinderboekenweek toen Artie en Gnaffel er samen meer dan 2500 Zwolse basisschoolleerlingen interesseerden voor Gnaffels jubileumvoorstelling ‘Witte en het wilde paard’ in Theater Odeon. Op dit moment zijn Artie en Gnaffel al met hun volgende project bezig. De ontwikkelling van educatieve workshops bij de voorstelling ‘De Vriendelijke Draak’ die overal in Overijssel gespeeld gaat worden op scholen. Voor Team Kinderen van Kunstencentrum Muzerie past het sluiten van dit soort samenwerkingsovereenkomsten bij een vernieuwingsproces dat vorig jaar is ingezet met het intensiveren van de samenwerking met het Nederlands Symfonieorkest. Binnenkort volgen naar verwachting ook vergelijkbare samenwerkingsafspraken met Museum De Fundatie.

Artikel delen: