Bejaarde fietsster gewond na aanrijding met taxibusje

Zwolle – Een 77-jarige inwoonster van Zwolle raakte op donderdagmorgen 11 oktober gewond bij een aanrijding met een taxibusje op de kruising Rijnlaan / Biesbosch.

De vrouw fietste over de kruising en werd vermoedelijk over het hoofd gezien door de 60-jarige bestuurder van de taxibus die vanuit de Biesbosch de Rijnlaan op wilde rijden. De vrouw kwam met haar fiets ten val en werd per ambulance met o.a. twee gebroken ribben en een gebroken arm naar het ziekenhuis vervoerd. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. De bestuurders van die taxibusjes zijn vaak van een dusdanige leeftijd en fysieke conditie dat ze beter achterin die voertuigen horen, dan voorin aan het stuur. Dat ze standaard 20% langzamer dan de toegestane snelheid rijden is al ergerlijk, maar kan je ze niet kwalijk nemen. Kwalijker is dat in het algemeen de anticipatie veelal nergens naar lijkt.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een kortzichtige reaktie van Hannie ! Bestuurders van taxibusjes zijn van alle leeftijden, zijn goedgekeurd voor hun werk, hebben een vergunning (taxipas) en rijden af en toe misschien wat langzamer om hun passagiers (in rolstoel) veilig te vervoeren. Een fout kan iedereen maken, jij ook !!


  ⚠️ Meld

 3. @Arthur Als we dan ook het rijbewijs innemen van jongeren (de groep die het meeste ongelukken veroorzaakt!) wordt het rustig op de weg en kan ook die mevrouw van 77 weer rustig op de fiets stappen.


  ⚠️ Meld

 4. Tegenwordig geen respect meer voor de fietsers moet je kijken wat die auto’s bijna altijd doen hard rijden geen voorrrang geven aan de fietser en ik vind dat de politie meer moet controleren en ook in de buurt van de binnenstad mischn wordt het dan wel stukje veiliger en het rijgedrag van de meesten dan wel verandert


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.