BankGiro verlengt samenwerking Museum de Fundatie

Zwolle – Afgelopen woensdag 10 oktober heeft de BankGiro Loterij aangekondigd de samenwerking met Museum de Fundatie met vijf jaar te verlengen. Sinds 2008 ontvangt Museum de Fundatie jaarlijks € 200.000 van de BankGiro Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2013-2017 ontvangt Museum de Fundatie structureel steun voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

“Door de bijdrage van de BankGiro Loterij kunnen wij ons publiek blijven boeien met bijzondere aanwinsten in onze collecties en zijn we in staat deze op een toegankelijke manier te presenteren. Ons streven om een breed publiek kennis te laten maken met beeldende kunst van hoog niveau krijgt door de voortzetting van het engagement van de BankGiro Loterij een extra impuls” aldus Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie Met de steun van de BankGiro Loterij verwierf de Fundatie de afgelopen jaren werken van Marc Chagall, Jan Fabre en Rob Scholte. De Zwolse locatie van het museum ondergaat momenteel een spectaculaire uitbreiding. Op het Neoclassistische pand verrijst een ellipsvormige opbouw met twee nieuwe tentoonstellingszalen. Rond Kasteel het Nijenhuis, dat samen met Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle Museum de Fundatie vormt, opende eerder dit jaar de volledig vernieuwde beeldentuin. Afgelopen weekend werd daar de 50.000e bezoeker van 2012 verwelkomd.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dit museum (Zwolle en Heino) weet dynamiek en liefdevolle sfeer te koppelen. Bovendien heeft het museum nu al een geweldige spinoff weten te realiseren.


    ⚠️ Meld

  2. Dacht dat de bankgiro zijn geld voor andere doelen bestemde.Nu zal het geld wel in de kast komen bij de bouwer van het lelijke oog op dit historische pand.Want dat moet een paar miljoen kosten schande.Als de burger zelf wat op zijn huis wil bouwen moet hij vele wegen bewandelen en krijgt hij niet gauw vergunning .En hier stemt de gemeente in met een stuk vernieling van de historie


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.