Jeugd Strijkorkest Constantijn houdt audities

Jeugd Strijkorkest Constantijn houdt jaarlijks, aan het eind van het speelseizoen, een auditie. De eerstvolgende auditie vindt plaats op zaterdag 23 juni 2007 in Zwolle. Aanmelding voor de auditie is mogelijk tot uiterlijk 15 juni 2007. In sommige gevallen kan later in het seizoen auditie worden gedaan. De  auditie-eisen zijn te vinden op www.constantijn.info. Via de site kan men zich ook aanmelden voor de auditie.  

Jeugd Strijkorkest Constantijn is een orkest dat bestaat uit jonge talentvolle musici tussen 12 en 22 jaar oud. In 1999 is het orkest opgericht en het is in zijn relatief korte bestaan een begrip geworden in en buiten Zwolle. Enkele van de “oudere” leden van het orkest studeren aan de vooropleiding van Artez, het conservatorium in Zwolle. Het orkest heeft als doelstelling een strijkersschool te zijn en jonge talenten ervaring te laten opdoen in het orkest- en ensemblespel. De wekelijkse repetities, studieweekeinden en concerten bieden hen de gelegenheid hun kwaliteiten te verbreden. Jeugd Strijkorkest Constantijn is een stichting zonder winstoogmerk. De middelen van de stichting worden verkregen uit donaties, subsidies, de vriendenclub en sponsoring, contributies en exploitatieopbrengsten vanuit concertuitvoeringen.

De samenwerking met de huidige dirigent, Loes Visser, die sinds het seizoen 2005/2006 leiding gaf aan het orkest, is onlangs beëindigd. 

Bij aanvang van het nieuwe seizoen dat in september start hoopt Stichting Jeugdstrijkorkest Constantijn  een nieuwe dirigent aangetrokken te hebben.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Vandaag in de Stentor: “Dirigent en Constantijn uit elkaar”. Lijkt me geen prettige basis om als je nieuw lid bij zo’n orkest aan te melden :-
    =======
    Die be?«indiging staat ook hier vlak boven in het bericht, en dat was gisteren op Weblog Zwolle 😉


    ⚠️ Meld

  2. Waarom niet? Als bij Feyenoord de trainer eruit vliegt, blijft de ploeg toch bestaan? Waarom zou dat bij een orkest anders zijn? Misschien vond het bestuur de dirigent niet goed genoeg?


    ⚠️ Meld

Reageer