Van Roemenië naar Zwolle met Sleutel13Rally

Zwolle – Van 14 tot 19 oktober 2012 wordt voor het eerst de Sleutel13Rally gereden. In vijf etappes van Roemenië naar Nederland. De rally wordt verreden in originele oldtimer Dacia’s en eindigt met een spectaculaire proef in Zwolle. Het evenement is een initiatief van Stichting Kinder-Rijk, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en jongeren in Roemenië. Er doen drie Zwolse teams mee aan de rally.
Er doen acht teams mee aan de rally waarvan twee teams uit Roemenië. De teams hebben hun startgeld bij elkaar gekregen door sponsoring. De teams uit Zwolle zijn afkomstig van Landstede, M&M en JongZakelijk/Café Noir. De teams gaan natuurlijk allemaal voor de winst. Na het startsein door de burgemeester van startplaats Cluj en de Nederlandse consul, voert de tocht door zes landen naar Nederland. De rally bestaat uit proeven, routes op basis van GPS en gezamenlijke verplaatsingen. De mannen van Café Noir uit Zwolle maken dagelijks een reportage die te zien is op de Facebook pagina van het evenement.

Spectaculaire eindproef in Zwolle
De aankomst is op 19 oktober op het Broerenkerkplein in Zwolle. Op het plein vindt rond 15.00 uur een laatste spectaculaire proef plaats. De teams moeten de Dacia zo lang mogelijk balanceren op een enorme wipwap. Het evenement wordt afgesloten met een uitgebreide huldiging en een prachtige trofee. De eindproef wordt gesteund door Zwolse bedrijven zoals Renault en Dacia dealer Oving.
Goed doel
De opbrengst van de rally gaat naar stichting Kinder-Rijk. In de grote steden van Roemenië zijn nog steeds veel kansarme kinderen en jongeren. Kinder-Rijk biedt hen kansen. Daardoor ontwikkelen zij zich uiteindelijk tot zelfstandige en volwaardige burgers in de Roemeense maatschappij.
De naam van de rally is een verwijzing naar een steeksleutel 13. Met dit stuk gereedschap kunnen de meeste reparaties aan de oude Dacia’s worden uitgevoerd. Natuurlijk ligt in elke auto een steeksleutel 13 zodat de teams kleine reparaties zelf kunnen doen.
Artikel delen: