Jeugspeler Golfclub Zwolle in nationale selectie

Zwolle – Komend weekend neemt de 12 jarige golfer Kiet van der Weele deel aan de internationale jeugdwedstrijd tussen Nederland en België, die gespeeld wordt op de golfbaan van de Domburgsche Golfclub in Zeeland. Het is voor de tweede keer dat een jeugdspeler van Golfclub Zwolle is geselecteerd voor het nationale team en deelneemt aan een interland.  

Kiet speelt sinds twee jaar golf. Al vrij snel werd zijn talent gezien en onder begeleiding van de golfpro Peter Graham van Golfclub Zwolle, werkte Kiet aan het verlagen van zijn handicap. Met succes. Kiet heeft momenteel een handicap van 10,7. Momenteel volgt Kiet een opleiding aan het CSE, het Centre for Sports & Education, onderdeel van het Thomas a Kempis college, Talentstad en Landstede. Hier combineert hij voortgezet onderwijs met de dagelijkse les- en trainingsuren op de golfbaan. De golfclub in Zwolle werkt nauw samen met het CSE om zo jonge sporters in de gelegenheid te stellen topsport te combineren met een goede opleiding, zodat er later ook gewerkt kan worden aan maatschappelijke carrière.
Groeiend aantal jeugdspelersGolfclub Zwolle heeft op dit moment bijna 100 jeugdleden. Maar liefst zes teams speelden afgelopen seizoen mee in de nationale jeugdcompetitie. De eerste twee teams streden daarbij mee om de 1e plaats en werden uiteindelijk tweede in hun klasse, een resultaat om trots op te zijn. De jeugdcommissie van de golfclub is erg actief en iedere zondag zijn veel jonge spelers te vinden op de oefenfaciliteiten van de golfclub. Enkele jonge spelers zijn inmiddels al doorgestroomd naar de competitie voor volwassenen, niet zonder succes.

Afgelopen maand nog won de 19-jarige Walt van der Kolk de Zwolle Cup. Hij versloeg een sterk nationaal deelnemersveld, waarbij hij onder andere een ronde liep van 65 slagen, zeven onder de baan. Een nieuw clubrecord. Golfclub ZwolleGolfclub Zwolle heeft zo’n 800 leden. De golfbaan ligt net buiten Zwolle, vlakbij de Wijthmenerplas. De vereniging beschikt over een 18 holes golfbaan met uitgebreide oefenfaciliteiten en een goed geoutilleerd clubhuis met royaal terras. Een jeugdlidmaatschap is al mogelijk vanaf € 150,00 per jaar.

Voor meer informatie kijk op www.golfclubzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Is het wel een echte Zwollenaar Dick of import.Zal wel een jongen van goede komaf zijn want de golfsport is niet goedkoop en wordt voor het merendeel gespeeld door mensen uit de betere kringen


  ⚠️ Meld

 2. de frustratie druipt er wel degelijk vanaf!! Wat een vooroordelen weer. De golfsport is allang niet meer zo duur als jaren terug. Voor 350 euro per jaar kun je elke dag golfen!!En natuurlijk kun je het net zo duur maken als je wilt, maar is dat niet met alles zo? Menig sportschool of sportculb is vele malen duurder! dus onzin verhaal. En laat die jongen toch lekker zijn sport beoefenen!


  ⚠️ Meld

 3. @ Pieters, heb het liefst ook écht maar die jongen heeft zijn eigen komaf niet bedacht. Hij kan dit skijnbaar ultra-goed. Dat vind ik op zich al knap….ik kan er geen jota van. Dat ZWOLLE is de kers op de taart.


  ⚠️ Meld

 4. @Pieters (en Dick) Hoeveel generaties moet een familie in Zwolle wonen om een ‘échte Zwollenaar’ genoemd te worden? Maakt het uit? Iedereen die in Zwolle woont en zich Zwollenaar voelt, is wat mij betreft een Zwollenaar.
  Tweede punt, de elitaire golfsport. Ik dacht altijd dat het gevoel is dat “elite” neerkijkt op andere mensen en deze niet accepteert. Krijg nu de indruk dat het precies omgekeerd is. Wat een vooroordelen. Ook al is die jongen van ‘goede komaf’ (wat dat ook moge inhouden) of is ie dat niet, we kunnen toch gewoon trots zijn op deze prestatie van een stadsgenoot?
  Proficiat Kiet en veel golfsucces in de toekomst!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.