Het weer: kans op onweer of hagel

Zwolle – Zaterdag schijnt vooral in het oosten en noordoosten eerst de zon een paar uur. Verder trekken vanuit het zuidwesten enkele buien het land in. Vooral in de middag gaan de buien soms ook gepaard met onweer of hagel. In de namiddag breekt in Zeeland de zon nog af en toe door. Bij een zuidelijke wind (kracht 2-4) wordt het 10 tot 13 graden. Zondag nu en dan zon en meest droog.

12-10-2012_weerfoto_sassenpoort_.jpg
Sassenpoort

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Actieve storingen houden zich op buiten onze landsgrenzen. De kustgebieden maken echter wel kans op een enkele bui. Het uiterste zuiden van het land krijgt bovendien in de loop van de middag met meer bewolking te maken en wat regen in Limburg. Het wordt niet warmer dan een graad of 12. In de avond breidt de neerslag zich uit over het hele land. Maandag trekt een aantal buien over het land. Tussendoor is er ook wat zon en stijgt de temperatuur opnieuw niet veel hoger dan tot een graad of 13. Daarna lijkt de kans op een paar droge dagen toe te nemen. Hogedrukgebieden in onze omgeving zouden hiervoor moeten zorgen. Of deze berekeningen werkelijkheid worden is afwachten, omdat de lagedrukgebieden ook in dit geval nog dicht in de buurt liggen. Een kleine verschuiving van de systemen resulteert in een geheel ander weerbeeld.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Mysterieus, geheimzinnig bijna, verscholen tussen het struikgewas…ligt ons doel: De Sassenpoort eerst ontdekken, hoe zijn zijn geheimen bewaard, hoe zat dat peK-verhaal in elkaar? Als we antwoorden hebben, gaan we De Poort veroveren of op z’n minst innemen.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben ook voor een boek van de weerfoto’s en typische Zwolse doorkijkjes. Daar zou ik best wat voor over hebben!!
  Als ik ’s ochtends de computer opgestart heb zie ik altijd als eerste de weerfoto, en dat zorgt altijd voor een aangename start van de dag.


  ⚠️ Meld

 3. Nou Admin, er zijn al twee en misschien drie (Dick) belangstellenden voor een Fotoboek met de mooiste foto’s van Harry ten Klooster. En ik denk dat het daar niet bij blijft. Misschien nieuwe uitgave van Waanders?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.