WVF “geeft” de punten aan bezoekend Go Ahead Kampen

Zwolle – Na de goede wedstrijd van vorige week hoopten de supporters vanmiddag een passend vervolg te krijgen. Helaas kwam daar weinig van terecht. De gasten uit Kampen namen vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Meulenkamp het heft in handen. Met goed en aanvallend positiespel werden de eerste kansen gecreeërd. WVF klampte aan en wist enkele corners te forceren. Het was Jesse Betaze die uit de corner van Richard Bouwmeester prachtig binnenkopte tegen zijn oude club 1-0.

Go Ahead gaf gas en het werd lastig voor WVF. Eerst was er hilariteit toen Yoshua van Marle, die goed werd aangespeeld, en vervolgens Wibo van Dijk omspeelde maar zich theatraal liet vallen waar uiteraard niet voor gefloten werd. Onrustig uitverdedigen met een breedtepass bracht de bal voor de voeten van Hicham Ziyech die zich geen moment bedacht en verwoestend uithaalde: 1-1. In feite een kadootje voor de gasten.WVF rechtte de rug en kwam tot een schot over de lat van Sybren Popken en een goede combinatie die resulteerde in een schot voorlangs door Richard Bouwmeester. Wibo van Dijk onderscheidde zich door een inzet van van Marle in de korte hoek te blokken.

Twee vrije trappen door Rob Meijerink misten helaas ook de juiste richting zodat de rust kwam met een gelijke stand. Constatering was dat er veel misverstanden waren en er slordig en te zacht werd ingespeeld, waardoor de Kampenaren razendsnel omschakelden en onze verdediging in verlegenheid wist te brengen.

Na rust de eerste kans voor Kampen die Wibo goed pakte. Anne Nijland faalde in zijn poging om de score in ons voordeel te doen uitvallen. Een lob werd een schuivertje naast het doel helaas. Aan de ander kant pakte het anders uit. Hussein Rasa schoot bij de tweede paal binnen na een goede voorzet van van Marle: 1-2. Ongelukkig verdedigen van Hiro ging hier helaas aan vooraf en werd er in feite weer “weggegeven”. WVF speelde slordig en leed te veel balverlies. De gasten leken via een snelle uitbraak via Ziyeck en Zandbergen de wedstrijd te gaan beslissen maar laatstgenoemde schoot over.

Hessel Berends verving Anne Nijland. Jeroen van de Bosch poeierde de bal net naast het doel van Wibo. Toch leek de wedstrijd nog te kantelen, want Rob Meijerink schoot de vrije trap na overtreding tegen Richard, prima langs de muur, waar keeper Jasper Fix zich verkeek op de inzet: 2-2. Waar de supporters dachten aan een leuke resterende 20 minuten kwam snel de ommekeer. In dezelfde minuut namelijk wist de net ingebrachte Nick Bakker dwars door het verdedigingscentrum te profiteren van opnieuw slecht ingrijpen. Hij verschalkte ook Wibo: 2-3. Tevens werd er geel uitgereikt aan hem voor praten. Datzelfde onderging Rob Meijerink iets later. WVF speelde met de moed der wanhoop maar het was te weinig wat er werd gebracht vanmiddag. Martijn Pluim kwam nog voor Sybren Popken maar ook hij deelde in balverlies wat een kans bracht voor de gasten. Deze waren nog dicht bij hun 4e goal via Rasa.

Het was vanmiddag zoals gezegd aan de matige kant met veel slordigheden en onnodig balverlies. Volgende week geen competitieverplichtingen. Hopelijk dat er over 2 weken uit OP URK weer een feller en geconcentreerd team staat. Moet kunnen dunkt me ?

“Er is nog wat werk aan de winkel” voor trainer Jan Jaap Kooistra.

Artikel delen: