Berkum laat SVZW in toegift glippen

Zwolle – Berkum had in een spectaculair en in een moordend tempo gespeeld duel bij SVZW lang zicht op winst, maar liet de thuisclub ruim in blessuretijd alsnog langszij komen. De 2-2 uitslag was qua veldverhoudingen en kansen wel terecht, maar Berkum had natuurlijk op meer gehoopt toen de Zwollenaren na 90 minuten nog voor stonden. 

svzwberkum.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Als ik morgen wakker word denk ik dat ik hier wel mee kan leven, maar het is wel heel zuur dat de gelijkmaker in de laatste seconden viel. Ik ben trots op mijn ploeg en had er serieus rekening mee gehouden dat we hier zouden winnen. Na de rust hadden we de 1-3 moeten en kunnen maken, maar tegen het einde werd het tegenhouden,” analyseerde Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop. Zijn collega Paul Krabbe van SVZW was van uiterst kritisch over de prestaties van zijn ploeg. “Ik had ook wel met een nederlaag kunnen leven, als je zo veel kansen mist dan verdien je het eigenlijk niet. We hebben gewoon niet goed gespeeld.”


SVZW begon zoals verwacht aanvallend maar het was al snel Berkum dat de eerste tikken uitdeelde. Na een minuut of vijf brak spits Karim Chengachi uit op rechts en speelde hij af op Chris van der Meulen. Diens inzet werd gekeerd door de in het begin wat onzeker opererende Wierdense doelman Michiel Achterhoek, maar uit de rebound scoorde Chengachi alsnog de 0-1. Dat was zijn eerste goal voor de Zwollenaren van dit seizoen en daar kwam enkele minuten later al direct de tweede achteraan. De bal werd een aantal keren met kunst- en vliegwerk uit het SVZW-doel gewerkt maar Chengachi gaf het laatste en beslissende tikje. In eerste instantie leek SVZW daarbij nog met de schrik vrij te komen maar op aangeven van de grensrechter, die had geconstateerd dat de bal over de doellijn was geweest, keurde arbiter Vrijhof het doelpunt alsnog goed en zo stond Berkum met 0-2 voor.

Na die snelle en verrassende voorsprong voerde een beter combinerend SVZW de druk op en liet Berkum zich wat terugdringen. Eerst liet de goed spelende en gevaarlijk opkomende back Machiel van Keulen een kans liggen maar even later bracht Berkum de thuisclub alsnog terug in de wedstrijd. Slecht uitverdedigen zorgde er voor dat Bas Woesthuis in balbezit kwam en de Wierdense middenvelder liet met een harde uithaal de 1-2 aantekenen. Vlak voor rust mocht Berkum van geluk spreken dat een volkomen vrij staande Kevin Aman een riante kans op de gelijkmaker verprutste door van vlak voor het Zwolse doel over te schieten.

Een minuut na de hervatting stuurde Jerrol Poot spits Chris van der Meulen op pad gestuurd maar de Zwolse aanvoerder verslikte zich, oog in oog met keeper Achterhoek, in deze kans. Tellen later had Berkum opnieuw een goede kans om de marge weer op te voeren maar ditmaal kon Achterhoek een inzet van Bunyamin Özkök pakken. SVZW werd gaandeweg de tweede helft sterker maar Perik, Woesthuis en Perik lieten de kansen liggen. Daarbij had Berkum af en toe geluk doordat ballen naast en over vlogen, maar keeper Mathijs Bouwhuis zorgde er met een aantal uitstekende reddingen ook voor dat zijn ploeg op voorsprong bleef. Met een alles-of-niets-offensief en de nodige wissels probeerde SVZW tegen het einde van de wedstrijd het tij te keren en toen het voor de thuisclub al verkeken leek zorgde dat alsnog voor succes. Dewi Perik bemachtigde bal die al enkele keren weg was gewerkt door de Berkum-defensie en de schuiver van de Wierdense rechtsbuiten betekende dat er alsnog een 2-2 remise op het scorebord kwam.

Daarmee liet Berkum de winst echt in de allerlaatste seconden uit handen vallen, al had SVZW eerder al de nodige kansen op de gelijkmaker en is een gelijkspel bij deze tegenstander natuurlijk op zich verdienstelijk. Door het behaalde punt blijft Berkum goed meedraaien in de bovenste regionen van de Hoofdklasse C. Volgende week worden er inhaalwedstrijden gespeeld en komt Berkum niet in actie.

SVZW-VV Berkum, 13 oktober 2012

Eindstand: 2-2 (1-2)

Doelpunten: 6. Karim Chengachi (0-1), 8. Karim Chengachi (0-2), 26. Bas Woesthuis (1-2), 90+4. Dewi Perik (2-2)

Gele kaarten: Jeffrey Pohowainjaan (Berkum), Bas Woesthuis (SVZW)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (71. Jeroen van Brummen), Bunyamin Özkök, Chris van der Meulen (85. Arjen Westrik), Karim Chengachi (90. Felix Hermsen).

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Machiel van Keulen, Mirko Zwiers, Jordy Holtkamp, Michael Wensing, Jordi van Ek (54. Jordi Kamphuis), Tim Engbers (80. Tom Prumers), Bas Woesthuis, Kevin Aman (66. Niels ten Hoeve), Nigel Michels, Dewi Perik.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.