Echtpaar Van Assen-La Faille 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van Assen-La Faille zijn op zondag 14 oktober 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bacht het echtpaar zaterdag 13 oktober een bezoek tijdens een receptie in Café Restaurant De Mol om hen te feliciteren.

De heer Albert van Assen is geboren op 6 maart 1926 (86 jaar) en mevrouw Engberdina la Faille op 30 mei 1931 (81 jaar). Zij zijn getrouwd op 14 oktober 1952 in Zwolle. Zij hebben elkaar ontmoet in het Sophia Ziekenhuis. Mevrouw werkte in de keuken en meneer bij de technische dienst en tja, dan kom je elkaar een keer tegen. Ze hebben drie kinderen, een dochter en twee zonen, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze hebben gewoond aan de Katersteeg, de Ossenkampsweg, de Middelweg, de Adriaan Pauwstraat, de Tesselschadestraat en nu in de Menistenflat.

Beroep van mevrouw was: horeca, de zorg. Beroep van meneer: 40 jaar onderhouds-monteur Sophia Ziekenhuis (manusje van alles, zeg maar). Hobby’s mevrouw: puzzelen zoals kruiswoord en cryptogrammen. Tegenwoordig ook veel sjoelen en koersbal.

Hobby’s meneer: vroeger toneelspelen, zangvereniging Zang en Vriendschap Dieze, puzzelen (legpuzzels), maar ook droppings en puzzel –en oriëntatieritten. Vroeger ook tafeltennis; hij heeft nog les gegeven bij het ziekenhuis. Nu nog biljarten.

Het werk vroeger (getrouwd met het Sophia Ziekenhuis destijds, veel hart voor de zaak)

Anekdotes:

Meneer had als hobby toneelspelen en had op een bepaalde avond een uitvoering van een toneelstuk. Mevrouw was hoogzwanger en laat nu net op die avond het tweede kind zich aandienen, tijdens de uitvoering! (opmerking van de kinderen: het is nog steeds niet duidelijk of hij voortijdig het toneel heeft verlaten of dat hij alsnog bij de bevalling kon zijn!!)

Mevrouw kon je ’s nachts wakker maken voor een ijsje. Of dat nu nog zo is……

Nog even dit: Meneer heeft zijn militaire dienst gediend in Indonesië, eind jaren 40, als chauffeur van de 31e AAT (aan – en afvoertroepen). Daar is hij best trots op en heeft daar veel meegemaakt.

Hun gezondheid is nog redelijk goed; het lopen wordt wat minder maar met een rollator kom je er toch.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.