Soneo NK Dance Challenge Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag vond in theater De Spiegel te Zwolle het officiële Nederlands Kampioenschap Streetdance/Hip-Hop, Showdance, Jazz, Cheerleading & Cheerdance plaats. Het werd een dynamisch maar ook spannend gebeuren. Met een eerste plaats konden dansers zich zeker stellen van deelneme aan het EK in Glasgow.

soneo_30.jpg

Hiermee keerde Stichting Soneo terug naar de plaatst waar het 5 jaar geleden op 27 en 28 oktober 2007 allemaal begonnen is. Soneo bood hiermee zowel deelnemers als publiek een fantastische locatie. Met Ruim 900 zitplaatsen, voldoende kleedruimtes en de inzet van de nieuwste technieken werd het een geweldig lustrum! De volgende dancestylen waren zondag in Zwolle te bewonderen: Streetdance & Hip-Hop, Breakdance & Electro, Showdance & Jazzdance, Aerobics & Freestyle Aerobics, Cheerleading & Cheerdance, Freestyle zoals Krumping, Popping & Locking en New-style. Tijdens de NK was er ook een crewdanswedstrijd voor dansers met een lichamelijke en een verstandelijke beperking.

soneo_10.jpg

soneo_15.jpg

soneo_3.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

soneo_2.jpg

Soneo organiseert jaarlijks terugkerende één – en meerdaagse sportieve, culturele, feestelijke, vermakelijke gebeurtenissen en combinaties van wedstrijd en theater die toegankelijk zijn voor een breed (jongeren) publiek. Soneo gaat uit van het feit dat jongeren veelal over een enorme dosis creativiteit op het gebied van dans beschikken. Denk aan de onlangse jeugdhype van jumpstyle. Met name het, al dan niet in groepsverband, aan anderen laten zien wat zij kunnen geniet enorme populariteit. Jongeren steken veel energie en creativiteit in hun eigen dansstijlen/-uitingen. Deze creatieve uitingen krijgen vaak niet de aandacht die zij verdienen. Ongeacht het niveau van deze prestaties, geeft Soneo die creatieve uitingen wél de aandacht.

De competitie bestaat uit 3 voorrondes en werd zondag afgesloten met een officieel erkent Nederlands Kampioenschap. De voorrondes bestaan uit 2 divisies waarvan 1 met en 1 zonder regels. De zogenaamde No-Rules divisie is voor de dansers die, al dan niet, professioneel met dansen bezig zijn en de mensen die het leuk vinden om te dansen maar waar geen exposure voor is. De Rules divisie is voor de wedstrijd teams die Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de Europese en de wereldkampioenschappen.

Professionele Vakjury

Performances worden beoordeeld door een professionele en gecertificeerde vakjury welke de prestatie middels een juryrapport objectief in kaart brengt. De jurering van de Rules divisie geschiedt volgens het door de ICU opgelegde protocol, afgestemd op het internationale wedstrijdcircuit.

soneo_6.jpg

soneo_7.jpg

soneo_8.jpg

soneo_11.jpg

soneo_12.jpg

soneo_1.jpg

soneo_16.jpg

soneo_17.jpg

soneo_18.jpg

soneo_19.jpg

soneo_20.jpg

soneo_21.jpg

soneo_22.jpg

soneo_25.jpg

soneo_26.jpg

soneo_27.jpg

soneo_28.jpg

soneo_29.jpg

soneo_31.jpg

soneo_32.jpg

soneo_33.jpg

soneo_34.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Kleurrijke foto’s.

    De competitie bestaat uit 3 voorrondes en werd zondag afgesloten met een officieel erkent Nederlands Kampioenschap.

    Was dit nu een voorronde, of was dit de zondag waarop de winnaars bekend werden gemaakt.
    Lees nergens wie de winnaars zijn, of wie er door gaan naar een volgende ronde?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.