Meer winst door groei economie voor Wavin

Wavin in Zwolle verwacht dit jaar meer winst te maken dan in 2006.

Wavin is marktleider in Europa op het gebied van kunststof leidingsystemen. Door de economische groei en de milde winter is de omzet de eerste maanden van dit jaar gestegen. Wavin verwacht dat de omzet voor het hele jaar, tien tot dertien procent hoger uitkomt.

Bron: RTV Oost

Producent van buizen en leidingsystemen Wavin verhoogt na een uitstekende start van het jaar de eigen prognose voor de winst en de omzet. Daarnaast heeft het het bedrijf woensdag bekendgemaakt af te zien van de overname van de Griekse branchegenoot Petzetakis.

Wavin rekent dit jaar op een omzetgroei, exclusief overnames, van 10 tot 13 procent, waar de onderneming eerder uitging van 5 tot 8 procent. De winst overstijgt naar verwachting ruimschoots het resultaat van 73,4 miljoen euro vorig jaar.

Het bedrijf uit Zwolle profiteerde de afgelopen maanden van het positieve economische klimaat en de relatief milde winter, waardoor de vraag naar buizen uit de bouwsector steeg.

Wavin was vrijwel rond met Petzetakis om het Griekse bedrijf over te nemen. De schuldeisers van Petzetakis konden echter geen overeenstemming bereiken over de noodzakelijke financiële herstructurering. Daarop is besloten het overnameproces te staken.

Bron: Telegraaf

Artikel delen:

Reageer