Fietsers in Zwolse binnenstad op de bon

Zwolle- In de nacht van zaterdag 13 oktober op zondag 14 oktober heeft de politie in en om de binnenstad een verlichtingscontrole gehouden.

In totaal zijn 69 bekeuringen uitgereikt aan fietsers die zonder licht reden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dat hebben ze weer goed gedaan.
  Maar op andere plekken, in het zelfde centrum, worden mensen zo maar in elkaar geslagen.
  Maar ja, wat heeft de voorkeur……..


  ⚠️ Meld

 2. Goede zaak dat ze daar weer op controleren nu de dagen korter worden!

  Als je als automobilist zo’n klojo aanrijdt, omdat ie zonder licht en met donkere kleding aan opeens uit vanuit je dode hoek geschoten komt, mag je nog gaan bewijzen ook dat jij niet fout was.


  ⚠️ Meld

 3. goede zaak.

  maar nu begrijp ik wel waarom bromsnor een duimpje opstak zaterdag, terwijl ik stond wild te plassen. het licht op mijn fiets brandde netjes


  ⚠️ Meld

 4. Goede zaak! Je ziet die mensen haast niet als je een helm draagt, op de motor, of als het slecht weer is en de ruitenwissers van je auto staan aan, vooral als er een tegenligger aankomt en er scheint licht in je gezicht, en op natte ruiten. Het is ook behoorlijk asociaal en gevaarlijk, en volkomen onnodig om zonderlicht te rijden!


  ⚠️ Meld

 5. Het gaat niet om geld vangen of een maximum aantal bekeuringen. Het gaat om veiligheid. Top actie!

  Onlangs zag ik ook een motoragent bij de tunnel bij het station een fietser aanhouden. Mooie bijkomstigheid (dat was mijn vriendin ook al opgevallen) is dat er vaker agenten in en rond de tunnels te vinden zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.