Schoolkoor Greijdanus schittert tijdens try-outconcert

Zwolle – Op zaterdagavond 13 oktober zat de kerkzaal van het Noorderlicht in Wezep vol met publiek. Het schoolkoor van het Greijdanus College gaf daar haar laatste optreden voor een concertreis naar Canada. Van 20 tot en met 31 oktober zullen de leerlingen hier op verschillende plekken concerten geven.

15-10-2012_greijdanus_koor_schittert_tijdens_try-outconcert.jpg
Eigen foto

Voor aanvang van het try-outconcert was de spanning merkbaar bij de koorleden. Desondanks hadden ze er erg veel zin in het optreden en stonden ze klaar om te schitteren voor het publiek. Onder leiding van dirigent en muziekdocent Bert Duijst bracht het koor diverse stukken ten gehore. Nummers als ‘Lord have mercy’ en ‘Rythm of live’ hadden duidelijk indruk op het publiek. Behalve de optredens van het koor als geheel, waren er ook solo-optredens en duetten. Zowel met zang als instrument zetten leerlingen prachtige stukken neergezet. Panfluit, saxofoon, gitaar en viool maakte de avond tot een complete ervaring. Een bijzonder optreden komt van pianisten Hans Mostert en Arjen Zomer die het stuk ‘Marche Militaire’ à quatre-mains bijna foutloos opvoerden.

Het publiek klaptte enthousiast mee wanneer het koor als toegift ‘Oh happy day’ zingt. Tevreden gingen de leerlingen na afloop van het concert weer naar huis. Over minder dan een week kunnen ze vol zelfvertrouwen optreden op Canadese podia. Van 20 tot 31 oktober 2012 geven de leerlingen concerten in onder andere Smithville, Guelph en Toronto. Daarnaast is er ook tijd voor toeristische uitstapjes naar de Niagara Falls, St. Jacobs en de CNTower in Toronto.

Artikel delen: