Fietserbond blij en kritisch bij opening fietsstraat

Zwolle – Fietsersbond-Zwolle is blij dat de Van Karnebeekstraat vanaf 17 oktober officieel een fietsstraat wordt. Vanaf die datum zijn auto’s nog wel toegestaan in de straat, maar ze zijn daar dan te gast. De Van Karnebeekstraat is veruit de drukste fietsverbinding in Zwolle. Fietsersbond-Zwolle vindt het dan ook niet meer dan logisch dat op zo’n belangrijke route de veiligheid en het plezier voor de fietser wordt vergroot.
De opwaardering naar fietsstraat vindt de bond een uitstekende ontwikkeling. De bond vindt echter, dat de aanleg van fietsstraten in het algemeen en de Van Karnebeekstraat nog beter zou kunnen. Tijdens de opening van de fietsstraat zullen vertegenwoordigers van Fietsersbond-Zwolle, op symbolische wijze, suggesties aandragen om fietsstraten nog beter te maken. Ervaringen met eerder aangelegde fietsstraten in Zwolle en elders in het land laten zien dat de inrichting per stad, of zelfs binnen een stad nogal kan verschillen. Fietsersbond-Zwolle pleit voor meer uniformiteit bij de inrichting, zodat verkeersdeelnemers fietsstraten beter herkennen. De verkeershandhaving wordt volgens de bond op die manier ook bevorderd.

Om de herkenbaarheid van fietsstraten te verbeteren geeft Fietsersbond-Zwolle de suggestie meer aandacht te schenken aan de kleur van asfalt. De nu gebruikte donkerrode kleur is, zeker in het donker en bij slecht weer, slecht zichtbaar. In dat verband vraagt de bond aandacht voor de verlichting van de fietsstraten, de Fietsersbond betreurt het dat de verlichting aan de Van Karnebeekstraat niet is meegenomen bij de reconstructie.
Ook de borden met de aanduiding fietsstraat kunnen volgens de bond beter. De Fietsersbond wijst op de mogelijkheid om met speciale wegsymbolen automobilisten erop attent maken dat zij in een fietsstraat rijden.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Als ze dat nou eens lekker zelf betalen? 🙂 Gemeente heeft haar steentje al voldoende bij gedragen lijkt me zo. Lantarenpalen staan er overigens die elke avond als het donker wordt toch weer licht geven.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.