Swol masterszwemmers schitteren in Luxemburg

Zwolle – Een afvaardiging van de masterszwemmers van Swol 1894 heeft afgelopen zaterdag en zondag in Luxemburg stad een grote hoeveelheid medailles weten te bemachtigen. Bij de Open Luxemburgse kampioenschappen waar deelnemers uit 21 landen aanwezig waren, wisten zij 16 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen medailles te winnen. Daarbij werden er maar liefst zes Kampioenschapsrekords door de Swolzwemmers verbroken.

masters.jpg
Op de voorste rij van links naar rechts: Christien Nieuwenhuis, Marjan Spoelstra, Bea Swijnenberg en Mathilde Vink.
Op de achterste rij vlnr: Alexander Hulleman, Kasper v.d.Berghe en Arjan Aalbers.

In het prachtige 50-meter bad op de Campus waren de resultaten als volgt. Goud was er voor: Alexander Hulleman (25+) 4x vooral op de lange afstanden vrije slag; Bea Swijnenberg (60+) 3x op de schooslagafstanden; Christien Nieuwenhuis (60+) 6 x op de vrijeslag, wisselslag, vlinder en rugslag; 1 x voor Marjan Spoelstra (50+) op de 200m schoolslag; en 1 x voor Mathilde Vink (50+)op de 100m vlinderslag. Verder won de damesestafette 4 x 50m wisselslag 200+ een gouden medaille. De Kampioenschapsrekords gingen daarbij 3 x naar Christien Nieuwenhuis, 2 x naar Alexander Hulleman en 1 x naar Mathilde Vink.

Zilver was er verder voor: Mathilde Vink 4 x op de vlinder- en de rug- en de vrijeslag; Marjan Spoelstra 3 x op diverse wisselslag en en 800m vrijeslag; Kasper v.d.Berghe (35+) op de 400m vrijeslag en de estafetteploeg 4 x 50m wisselslag gemengd ( heren/dames) Brons was er voor: Kasper v.d.Berghe (2x) op de wisselslagafstanden en voor Arjan Aalbers (35+) op de 50m rugslag. De zwemmers kunnen terugkijken op een succesvol weekend!

Artikel delen: