Studenten ontwerpen huisstijl RIBW project Jufferenwal

Zwolle – Donderdagavond 18 oktober is het zover: studenten Grafisch Vormgeven van Deltion presenteren in de campus hun huisstijl-ontwerpen voor de nieuw te realiseren eetgelegenheid aan de Jufferenwal . Dit is een leer-werkproject van de RIBW IJssel Vecht in het voormalig pand van dansschool Drenth waar cliënten werkervaring opdoen en worden geschoold in samenwerking met het Deltion College. Als onderdeel van de samenwerking tussen de RIBW IJssel Vecht zijn studenten gevraagd de huisstijl te ontwerpen.

In een pitch moeten zij de jury deze avond overtuigen van hun creatieve ideeën. Het beste idee wordt uiteindelijk gerealiseerd. Ook vindt tijdens deze avond de ondertekening van het convenant tussen de RIBW en Deltion plaats. Jufferenwal De RIBW biedt begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn en ondersteunt mensen met psychische en/of psychosociale problemen in hun dagelijks leven zodat zij als gelijkwaardige burgers zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen participeren en hun eigen leven kunnen vormgeven. Het pand aan de Jufferenwal staat op dit moment in de steigers en wordt in haar oude glorie hersteld. Naast cliënten die hier straks hun werkervaring opdoen, biedt de eetgelegenheid ook stageplaatsen voor studenten. De horecagelegenheid wordt gerund door horeca- professionals, die zowel studenten als cliënten begeleiden. Het pand met de uitstraling van een grand café is een mengeling van historie met klassieke en moderne elementen. Er wordt gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten en eerlijke streekproducten. Op de etages biedt de RIBW huisvesting aan cliënten, waarmee een combinatie wordt gemaakt van wonen en werken. Begin 2013 vindt de officiële opening plaats van het totale pand.

Samenwerking

De samenwerking tussen Deltion en de RIBW bestaat al langer op diverse vlakken. In dit project is de samenwerking ontstaan vanuit meerdere motieven. Het primaire belang is het bieden van leer- werkplekken om daarmee de kansen op de arbeidsmarkt voor deelnemers te vergroten. De RIBW biedt ook aan de reguliere studenten leer-werkplekken. Als onderwijsinstelling heeft Deltion natuurlijk veel te bieden. Dat maakt samenwerking op meerdere fronten mogelijk en wordt letterlijk de verbinding gemaakt . Zo wordt een deel van de meubels gemaakt door studenten van Deltion en wordt door studenten van de grafische vormgeving een naam en logo ontwikkeld.

Deze formele bekrachtiging van deze brede samenwerking wordt officieel gemaakt door de ondertekening van een convenant, waaronder Gusta van der Zanden, Directeur Gezondheidszorg, Welzijn en Sport van Deltion en Egbert Gritter, Raad van Bestuur van de RIBW Groep Overijssel op 18 oktober hun handtekening zetten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het pand aan de Jufferenwal staat op dit moment in de steigers en wordt in haar oude glorie hersteld.

    Jammer dat het pand van de Vergane Glorie ernaast nog steeds leeg staat na het faillissement van de uitbater begin vorig jaar en steeds verder in verval raakt.

    Als de eigenaar daarvan (Brouwerij InBev) het ook op zou knappen, dan zou de Jufferenwal er straks weer netjes uitzien.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.