Schietpartij in Holtenbroek

Zwolle – Aan de Buxtehudestraat, in de wijk Holtenbroek, is maandagmiddag na een ruzie een schietpartij geweest. Twee verdachten konden na een achtervolging aangehouden worden in een auto op de A28. Ook werden er in de wijk twee personen gearresteerd die te maken zouden hebben met het schietincident. 

15-10-2012_schietpartij_holtenbroek_234.jpg

Door het schietincident aan de Buxtehudestraat werd deze straat en de Vincent Lubeckstraat met lint afgesloten. In de wijk Holtenbroek liepen politiemensen met kogelwerende vesten. Vanaf 17.20 uur cirkelde er een politieheli boven Zwolle, die bij de opsporing van de verdachten betrokken was. Er waren geen gewonden na de schietpartij. Technisch onderzoek zal nog de hele maandagavond gaan duren.

https://youtu.be/HYU0Slt2lr4 

bew_2.jpg

bew_1.jpg

ph-pxezwo15102012.jpg
Foto: Mischa Oordijk

 Meer foto’s bij Lees Verder…

15-10-2012_schietpartijholtenbroek001.jpg
15-10-2012_schietpartij_holtenbroek_235.jpg
15-10-2012_schietpartijholtenbroek002.jpg
15-10-2012_schietpartijholtenbroek003.jpg 
Artikel delen:
Reacties 78
 1. Altijd die apen weer bezig!!kinderen spelen rond daar in de buurt beetje rondschieten!wat bezielt jou heb je geen waarden en normen ..!


  ⚠️ Meld

 2. de schietpartij is in de vincent lubeckstraat geweest deze is nog steeds afgesloten..het is hier behoorlijk blauw en idd 2 mensen aangehouden maar niet de vermoedelijke dader word gezegd!de heli is inmiddels verdwenen ..nu zijn ze nog bezig met sporen onderzoek!


  ⚠️ Meld

 3. Er is altijd wat te doen in Holtenbroek.
  Jammer, dat er weer gedonder is.
  Hopen dat sporen onderzoek wat oplevert.
  Sterkte voor de slachtoffers, omgeving etc!  ⚠️ Meld

 4. Woon nou 6 jaar hier, was 1e jaar wennen en toen werd t beter! Laatste jaar veel gedoe hier in de wijk, van die ‘opgeschoten’ jochies die alleen maar stoer zijn met z’n allen, maar alleen Ho maar, chickenshits! Mijn vrouw een beetje lastig vallen als die met de baby in de kinderwagen loopt, blij dat ik daar niet bij was, want dat was vast niet goed afgelopen met hun of mij…. Time to move!


  ⚠️ Meld

 5. waar moet dat heen met holtenbroek word daar het wild westen
  van zwolle en maar hopen dat ze een flinke straf krijgen nog maals
  waar moet dat heen met zwolle


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Br, op 15 oktober 2012 om 18:11
  Ik zag boven de c1000 zwolle-zuid ook politieheli,
  Hopelijk is er niemand gewoond en zo en dat de dadder(s) gepakt worden..
  ———-
  Vast knallende prijzen bij C-1000


  ⚠️ Meld

 7. Laatste nieuws (via, via, via) 1nederlander en 3 Antillianen schoten op een Turkse jongeman.
  Er is echter bewust mgeschoten om het ‘slachtoffer’ bang te maken.


  ⚠️ Meld

 8. Ikzou willen voorstellen om de Twistvlietbrug te verplaatsen naar Frankhuis. Wanneer is Holtenbroek weer safe? Geen route voor kinderen meer… Midden op de dag gaan lopen knallen, wel eerlijk, maar knap gestoord..


  ⚠️ Meld

 9. Wat ben ik blij dat ik 3 jaar geleden met mijn zoon vertrokken ben.
  Sterkte voor omwonenden en eventueel kinderen die dit weer hebben moeten meemaken


  ⚠️ Meld

 10. Helemaal niks gemerkt van een poliheli, niets gehoord. Voordeel van al die nieuwbouw hier in Holtenbroek: goed geisoleerde woningen. 8)


  ⚠️ Meld

 11. wat een gezeur dat Holtenbroek afglijdt en een slechte wijk zou zijn. Ook in andere wijken is er wel iets mis, pas in AA-landen nog van alles aan de hand en in Zwolle-Zuid idem dito. Dat heb je nou eenmaal in een redelijk grote stad met mensen van verschillend pluimage. Holtenbroek is een fijne wijk met veel verschillende mensen.


  ⚠️ Meld

 12. Prima wijk hoor, Holtenbroek. Gewoon op tijd bukken en vingers in de oren 🙂 Maar zonder gein: Ik woon hier al 25 jaar met veel plezier en heb meer last gehad elders in den lande dan thuis. Edoch, wanneer je het niet meer vertrouwd hier: in een alleraardigst net buitenwijkje van Groningen staan sinds kort hele dure huizen te koop.


  ⚠️ Meld

 13. Beste Duss ben het helemaal met je eens!!!Als er in holtenbroek wat is is het gelijk de wijk en/of de buitenlanders of apen !!!Volgens mij is er een paar jaar geleden iemand vermoord in de aalanden onlangs een schietpartij in de th kemp,,straat en is stadshagen pas iemand doodgestoken en nu word er gewaarschuwd voor kinderlokkers!!Dus overal is wat .Zwolle word groot en ik heb het vanavond al vaker gezegd .Mensen hebben het tegenwoordig bijna allemaal moeilijk onze lontjes worden korter door de stress.Mensen denken minder na voordat ze wat doen !!En dan dat gelul over daders aangehouden ,tss 1 van de jongens die buiten stond te kijken werd zelfs aangehouden omdat hij het onderzoek verstoorde zeiden ze Dat is was anders als de dader zijn !Ik hoop voor de kinderen hier in de buurt dat ze weer gauw veilig buiten mogen spelen want de schrik zit er goed in ,en voor alle andere mensen eerst weten wat er is dan oordelen ,Het is idd niet erg slim maar ik neem aan dat iemand echt niet zomaar schiet !!Er is vast meer aan de hand ,en ik ben niet geweldadig maar ik denk dat ik ook zou schieten als iemand aan mijn kind zou zitten ,,,,


  ⚠️ Meld

 14. @buurtbewoners, dat bedoel ik precies! Holtenbroek komt lastig van een oud imago af als mensen meteen van alles gaan roepen. Ik vind het een fijne rustige wijk en ja soms gebeurt er wel eens wat. Wie geen gedoe wil moet in een hutje op de hei gaan zitten8)


  ⚠️ Meld

 15. @buurtbewoners!
  Blijkbaar ben je goed op de hoogte naar de aanleiding van dit schietincident!

  Er is vast meer aan de hand ,en ik ben niet geweldadig maar ik denk dat ik ook zou schieten als iemand aan mijn kind zou zitten ,,,,

  Zullen we eerst eens afwachten waar de politie mee op de proppen komt met een verklaring voor dat je je eigen mening gaat neerzetten hier! Over apen en randdebielen enz enz  ⚠️ Meld

 16. En buurtbewoner!

  Wat je neerzet over kinderen en dergelijke!
  En dat je ook zou schieten??
  Ben je dan in het bezit van een vuurwapen??
  En zou jij dan ook mensen omleggen??? ( om het maar eens straattaal te omschrijven)???


  ⚠️ Meld

 17. Ik woon nu bijna 3 jaar aan de Palestrinalaan en kan er wel een boek over schrijven wat er allemaal is gebeurd. Maar ik heb er totaal geen last of hinder van!
  Holtenbroek is een fijne wijk waar het leeft. Ik heb mij in die 3 jaar nog nooit onveilig gevoeld. Ik zou mijn vriendin niet ’s avonds laat alleen over straat laten gaan maar dat doe je ook niet in Dieze-Oost of andere wijken.

  Holtenbroek schijnt een bepaald imago op te roepen bij Zwollenaren maar het is wel allemaal makkelijk roepen als je hier niet eens woont. Holtenbroek is op vele punten vooruit gegaan alleen hier en daar blijven er altijd een paar rotte appels hangen die je in elke wijk van Zwolle wel hebt.


  ⚠️ Meld

 18. FCZZ, je voelt je veilig, maar je zou je vriendin niet laat over straat laten gaan?? Rare beleving van veiligheid…. Blijkbaar is het normaal dat een mens niet in het donker over straat kan?


  ⚠️ Meld

 19. Ik zou mijn vriendin niet ’s avonds laat alleen over straat laten gaan

  Ja, dit kan ik ook niet verteren. Ik voel me veilig, kan ’s avonds gewoon over straat. Van een avondcursus bijvoorbeeld. En dat moet ook kunnen.
  Kan dat niet meer (en ik kan dat moeilijk geloven) dan ben ik weg uit de stad!!


  ⚠️ Meld

 20. Aaahh een schietpartij snel verhuizen! Waarheen?

  centrum? daar zijn ook mensen neergeschoten, Dieze? https://www.weblogzwolle.nl/content/view/13969/55/ idem!
  kamperpoort? daar is niet al te lang geleden een lijk gevonden?
  een woonboot dan? Nee daar is iemand op vermoord.

  Kortom Zwolle is niet veilig?

  Rotterdam dan? oei daar gebeurt ook van alles! Leeuwarden ook al. Laten we dan met zijn allen naar een dorp verkassen.

  Made? oh ook een schietrpartij Marum dan? ook!
  Zelfs in het gemoedelijke Best in Brabant!

  Ik denk dat als je je door dit soort idioten laat beïnvloeden, je je helemaal nergens meer veilig zal voelen.
  Dan kun je gaan lopen klagen over Holtenbroek. maar daar maak je andere wijken echt niet veiliger mee. Idioten lopen er overal rond.

  En wat de twistvlietbrug betreft, als die donkere dijk langs een andere wijk was gegaan had dat waarschijnlijk dezelfde mafkezen aangetrokken.  ⚠️ Meld

 21. jullie zei focking aanstellers omdat jullie holtenbroek horen gelijk conclusie trekken ene x was stad geschoten andere x toevallig holtenbroek HOLTENBROEK IS GOEIE WIJK ZO NIET OPDONDEREN DAn


  ⚠️ Meld

 22. inderdaad holtenbroek is een prettige wijk gezellige sfeer altijd en tja zulke dingen kunnen overal gebeuren hier of in in zwollezuid nou of in stadshagen ! maaar inderdaad jonge holtenbroek echt fijne wijk!! ++:):)


  ⚠️ Meld

 23. ik woon al vanaf 1985 in Holtenbroek, en met plezier, het is van de zotte dat als hiet wat gebeurt iedereen gelijk maar loopt te schreeuwen dat holtenbroek weer aan het afglijden is en meer van die onzinnige loze kreten.
  Vraag mij af of degene die het grootste commentaat op holtenbroek hebben er zelf wonen.
  Kijk verder dan je neus lang is, gebeurt er in de andere wijken nooit wat???.


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door pieters, op 16 oktober 2012 om 10:53
  hbx leer eerst eens goed nederlands te schrijven

  Bericht door pieters, op 16 oktober 2012 om 10:56
  het was voorheen al een zootje in holtenbroek en het lijkt naar de opknapper van de wijk er weer terug te komen

  Wie heeft het over goed nederlands?  ⚠️ Meld

 25. Misschien kan de moderator comments waarin mensen voor aap worden uitgemaakt verwijderen? Dit racistische gebral slaat nergens op en brengt het niveau van de comments en dus de weblog aardig naar beneden. Als je geen commentaar kan leveren zonder jezelf te verlagen tot schelden neem ik je uberhaupt niet serieus…

  Ik woon drie jaar in Holtenbroek en heb eerder ook al drie jaar in hier gewoond. Ik woon hier goed en over het algemeen is het vrij rustig hier en ik voel me zeker niet onveilig. Schietpartijen kunnen overal gebeuren en het is dan ook zeker niet aan de orde van de dag. Hoe lang is het geleden dat zoiets in deze wijk heeft plaatsgevonden?

  Daarentegen heb ik ook jarenlang op een chique locatie in het centrum gewoond, daar waren altijd problemen, werd je snachts continue bedreigend aangesproken of uitgescholden door vaak dronken blanke jongeren. Ook waren vechtpartijen er aan de orde van de dag. Daar zijn de laatste jaren meerdere schietpartijen geweest, vinden vele overvallen en berovingen plaats etcetera. Dus als er een gevaarlijke wijk in Zwolle is, dan is het wel het dure centrum. Daar hoor ik echter nooit iemand over.

  Holtenbroek is zeker geen geen wijk zonder problemen maar ga niet lopen doen alsof het hier het wilde westen is. Helemaal als je hier klaarblijkelijk verder nooit komt.


  ⚠️ Meld

 26. Bericht door sv, op 16 oktober 2012 om 13:19

  Misschien kan de moderator comments waarin mensen voor aap worden uitgemaakt verwijderen? Dit racistische gebral…

  Eens. Het Bericht door ‘holtenbroek bewoner’, op 15 oktober 2012 om 20:14 geeft inderdaad geen pas.


  ⚠️ Meld

 27. Ik hoorde dat de ruzie ging over een papiertje dat op de grond was gegooid en dat iemand niet wilde opruimen.
  Kan dus overal gebeuren nietwaar ?


  ⚠️ Meld

 28. Dag iedereen,

  Wij van het Camps Journaal Zwolle zoeken een bewoner die wil vertellen over de wijk. Het valt ons namelijk op dat er veelvoudig gereageerd wordt met ‘onterechte berichtgeving over Holtenbroek’, en dat dit vaker voorkomt dankzij het verleden van de wijk.

  Wij hopen van harte op een reactie om ons een mooi radio-item te laten maken.

  Groet,
  Yannick La Gordt Dillié – Campus Journaal Zwolle


  ⚠️ Meld

 29. ik woon al meer dan 25 jaar en holtenbroek en heb dit heel veel jaren als zeer prettig ervaren. ook ik zie dat er toch dingen aan het veranderen zijn en dan vooral in holtenbroek 3. ik hoor van veel mensen dat ze zo gauw het donker wordt niet meer met hun hond het park in durven omdat er behoorlijk wordt gedeald enz . en er vaak groepen jongeren aanwezig zijn zijn in het slecht verlichte park. je merkt inderdaad dat er steeds meer mensen zijn die geen werk hebben en overdag samen optrekken (jong volwassen) en dat maakt mensen vaak angstig als ze die bij elkaar op straat aantreffen. in een enquete enige tijd geleden werd de buxtehudestraat ook al aangegeven als een plaats waar mensen zich niet erg veilig voelen. laten we er samen voor zorgen dat deze wijk leefbaar en gezellig blijft en dat niet door een klein groepje bewoners en/of aanwezigen te laten veranderen.


  ⚠️ Meld

 30. laten we er samen voor zorgen dat deze wijk leefbaar en gezellig blijft en dat niet door een klein groepje bewoners en/of aanwezigen te laten veranderen.

  Gezonde insteek!


  ⚠️ Meld

 31. @holtenbroeker,

  laten we er samen voor zorgen dat deze wijk leefbaar en gezellig blijft en dat niet door een klein groepje bewoners en/of aanwezigen te laten veranderen.

  Geweldig streven. Wat heb je in gedachten om te doen?


  ⚠️ Meld

 32. Ze kunnen de wijk wel opfleuren, maar dan zullen ze ook eens kritischer moeten zijn bij het inburgeren van de wijk, want laten we wel wezen vaak zijn het ….. ja hoor KLEURLINGEN. Grappig he, want dat is iets wat nog steeds niet aan het veranderen is, want toch dik 80% zijn bij dit soort misdrijven of criminaliteit KLEURLINGEN!!! Ik behandel een ieder gelijk ongeacht zijn of haar kleur enkel is het wel zo dat zodra er iets is gebeurt het altijd weer naar voren komt (in krant of op TV), en dit alleen maar omdat de overheid geen rem er op zet om buitenlanders hier in te laten voeren, en dat die mensen ook vaak de banen krijgen omdat zij goedkoper zijn!!


  ⚠️ Meld

 33. @bart1

  Ik voel mij veilig in Holtenbroek.
  Mijn vriendin daarentegen niet, net zoals zij zich niet veilig voelt om bv. alleen door de binnenstad, Dieze Oost of over de Zwarte Weg te fietsen.

  Of laat jij wel je vriendin ’s avonds laat alleen over straat fietsen/gaan?


  ⚠️ Meld

 34. ik weet dat de problemen in holtenbroek met veel werkelozen enz moeiljk op te lossen is, maar misschien toch iets in de richting van de jonge werklozen te benaderen wat hen bezighoudt en waar ze goed in zijn en dan via een straathoekwerker of iets dergelijks kijken of er vrijwilligerswerk is zoals het ouderen leren werken met computers enz.of op een ander gebied waar de intresse in ligt en hen van de straat te halen en toch wat voor hun uitkeringsgeld terug te doen voor de maatschappij.misschien een idee om net als bij de bezoekvrouwen iemand hen laten benaderen van de zelfde cultuur omdat ze dan vaak makkelijker benaderbaar zijn. geldt natuurlijk ook voor de nederlandse jeugdige werklozen onder het motto gelijke monniken, gelijke kappen.


  ⚠️ Meld

 35. hahaha Harmke… Kleurlingen?
  Nee dat zie je niet helemaal goed, dat zijn alleen de zaken die zo in de media benoemd worden..
  Het is helaas normaal in deze maatschappij om vooral de gevallen waarbij Marokkanen en Antilianen zijn betrokken uit te lichten. Het zogenaamde Wilders effect.

  En ja in Holtenbroek is er minder WIT dan DONKER, dus dan is het niet raar dat daar het percentage hoger ligt. in de Kamerpoort waren het de Blanken die onrust veroorzaakten (denk aan het schietincident aan de Thomas a Kempistraat.)
  De geflipte massamoordenaars in de buurt? (Alphen, Luik, Duitsland) Blanke Jongeren.
  Middelburg de afgelopen nacht? blank? Enschede afgelopen nacht? geen vermelding dus waarschijnlijk ook blank.

  het zit hem niet in de kleur! het zit hem erin wat de verhoudingen zijn in de wijk.  ⚠️ Meld

 36. Eens

  Het is helaas normaal in deze maatschappij om vooral de gevallen waarbij Marokkanen en Antilianen zijn betrokken uit te lichten. Het zogenaamde Wilders effect.

  Al wist prof Pim ook al wat haat te kweken met zijn “bevolkers van no go areas”.


  ⚠️ Meld

 37. woon nu een jaartje in holtenbroek en heb het er goed naar me zin.
  In het begin wel even wennen, een hoop alcoholisten e.d. maar de criminaliteit valt hier echt reuze mee ! Mensen praten te veel
  99% van de mocro’s anti’s suri’s hier zijn stuk voor stuk allemaal goeie jongens. nadat er nu dus een schietpartij is geweest en een tijdje geleden een brand menen er ineens een hoop mensen dat holtenbroek de verhoudingen niet goed zijn ? ikzelf ben blank en 100% Nl maar echt wordt helemaal gek van dat racistische gedoe

  wanneer gaan mensen nu snappen dat ze mensen met een andere afkomst met hetzelfde respect behandelen, Nederland zal de komende jaren nog multicultureel worden. Wie respect geeft krijgt het ook terug!


  ⚠️ Meld

 38. nounou ,die vechten misschien niet meer zo,maar even erg het roddelen,altijd het achterbakse gedoe,dus waar schaad je de mens meer mee!! de verstandigen hier buiten gelaten dan he!


  ⚠️ Meld

 39. Die Marokkaan daarboven in de flat had een grote bek vandaar dat ie de kogels op zich af zag komen. rende weg kwam even later terug omdat hij zijn andere marokkaanse sagbi`s niet kon vinden. Schutter is van antiliaanse afkomst Holtenbroek word de nieuwe GHETTO Jaren 90 STYLE


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.