Het weer: later buien

Zwolle – De dinsdag start in het oosten van het land de dag met opklaringen. Er komen in het begin van de middag buien. Er staat een flink vlagerige wind, 4 tot 7 Bft. en het wordt ongeveer 14 graden.

15-10-2012_weerfoto_balkon_stadhuis-sassenstraat.jpg
Balkon stadhuis aan Sassenstraat

Woensdag is het in de vroege ochtend nog redelijk zonnig met alleen wat sluierbewolking. Al snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en de middag verloopt grijs en regenachtig. Het wordt ondanks het grijze weerbeeld iets warmer dan vandaag met 14 graden in het noorden tot lokaal 16 graden in het zuiden van het land. Daarbij waait een stevige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Voor donderdag is de weersverwachting wat onzeker. Het wordt in ieder geval vrij warm met maxima bij grijs weer rond 16 graden en als de zon schijnt zelfs circa 19 graden. Een storing ligt op de loer en beïnvloedt mogelijk het weer vooral in de westelijke helft van het land. Daar is het dan bewolkt met af en toe regen. Het oosten en zuidoosten maken meer kans op een droge dag met ruimte voor de zon.

Wellicht wordt in Limburg zelfs de 20 graden gehaald als dit scenario uitkomt. Ook vrijdag is er nog een behoorlijk grote neerslagkans, maar in het weekend lijkt het droog te worden. De temperatuur ligt dan overdag rond 16 graden, wat nog enkele graden boven de normaal is voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.