Nederlands basketbalteam naar Basketball Days in Zwolle

Zwolle .- Het Nederlands mannenteam neemt deel aan de tweede editie van Basketball Days, het vijfdaagse eindejaarstoernooi in Zwolle. Volgens de Nederlandse Basketbalbond (NBB) is Basketball Days een goede gelegenheid voor Oranje om zich te meten met sterke, buitenlandse tegenstanders.

landstedeeiffel_3.jpg

Met de deelname van de Nederlands selectie is er opnieuw een ijzersterk team aan het deelnemersveld toegevoegd. De NBB spreekt hiermee z’n vertrouwen uit in het basketbaltoernooi in Zwolle. “En er staat nog veel op stapel,” zegt Gijs Langevoort, organisator van het toernooi. Naast het Nederlands team zal ook de Braziliaanse topper Sky Cearense meedingen naar de titel. Verder zijn onderhandelingen met teams uit verschillende continenten in vergevorderd stadium. Zes topbasketbalteams vanuit vijf continenten komen eind december naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle voor het evenement Basketball Days. Het Sportcentrum staat van 26 t/m 30 december in het teken van basketbalspektakel. Net als verleden jaar kunnen bezoekers zich vergapen aan spectaculaire dunks, snelle dribbels en driepunters ‘from another zipcode’.

Programma

De zes teams worden verdeeld in twee poules, de eerste drie dagen worden de voorrondes gehouden, op de vierde dag de kruisfinales en op de laatste dag de finale. De organisatie legt veel zorg in het programma van het evenement, want Basketball Days is meer dan een wedstrijdje kijken. “We vermaken onze bezoekers met sport en entertainment op het hoogste niveau, cheerleaders, dans, dj’s en natuurlijk Friendsy, onze enthousiaste mascotte. Basketball Days is een avondje uit.”

Artikel delen: