Zwolle-LIVE nieuw indoor tentfeest in het theater

Zwolle – Zaterdag 10 november 2012 zal de eerste editie van Zwolle-LIVE van start gaan in de Buitensociëteit. Zwolle-LIVE is een indoor tentfeest waarbij de coverbands Barcode en X-static samen met DJ Nitefox alle registers open zullen trekken.

Initiatiefnemer is Marco Ruiter van het Zwolse geluid- en lichtverhuurbedrijf SoundCheck. Marco Ruiter: “Zwolle kent beide bands wellicht van de optredens op Koninginnedag en 5 mei bij de Belgische Keizer. Maar het zijn ook gevestigde namen in het feesttentencircuit. Met name in het Noorden en Oosten van Nederland zijn dit zeer populaire feesten, waarbij een goede coverband de ene hit na de andere de tent in slingert. Herkenbaarheid, snelheid en gezelligheid zijn de sleutelwoorden. Die sfeer van de tentfeesten wil ik naar Zwolle halen.”

De tentfeesten spelen zich vooral in het voorjaar en de zomer af en worden door jong en oud bezocht. Uiteraard komt direct de vraag waarom Zwolle-LIVE dan in het najaar wordt georganiseerd en nog wel in de Buitensociëteit, bepaald geen tent. Ruiter lacht: “Goed opgemerkt, maar het is een heel bewuste keuze. Zwolle is een stad waar in het zomerseizoen heel veel georganiseerd wordt. Dus een feest in het najaar vult dit prima aan. Omdat het dan in een feesttent niet aangenaam meer is, hebben we bewust voor de Buitensociëteit gekozen. Een grote zaal die goed is aan te passen aan onze wensen en waar we gebruik kunnen maken van de goede akoestiek en technische mogelijkheden.”

Die mogelijkheden worden ook optimaal benut. SoundCheck zal voor dit feest met 15 personen meer dan 12 uur bezig zijn om de volledige show op te bouwen. Het belooft van begin tot het eind een visueel spektakel te worden, met special effects, een ledwall en een waanzinnige openingsact. Beide bands zullen ook onderling samenwerken wat weer tot verrassende repertoirekeuzes zal leiden. Veel wil Ruiter daar nog niet over kwijt. De bezoeker moet het zelf ervaren en beleven, maar dat het een show vol vaart wordt staat wel vast. “Ik vind het belangrijk dat het een continue wervelend gebeuren wordt waarbij de bezoekers ogen en oren tekort komen. En dat zal zeker het geval zijn. Dit wordt een tentfeest XL in het theater!” Voor deze gelegenheid heeft Sound Check de samenwerking gezocht met Wizard Laserproductions, die de lasershow zal verzorgen. DJ Nitefox neemt de afterparty voor zijn rekening.

De Buitensociëteit is goed bereikbaar per trein en bus. Busvervoer vanuit Kampen, Goor en Holten is geregeld en er is volop parkeergelegenheid. De zaal gaat om 20.00 uur open en de show begint klokslag 21.00 uur en eindigt om 24.00 uur waarna de afterparty begint.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Zwolle-LIVE.nl en uiteraard aan de kassa.

PBN-music & events verzorgt de kaartverkoop en is mede verantwoordelijk voor de organisatie.

Artikel delen: