Dermatologisch centrum Isala ontvangt Kwaliteitszegel

Zwolle – Dertien centra voor dermatologie, waaronder het Dermatologisch centrum Isala in Zwolle, hebben de Kwaliteitszegel Dermatologie ontvangen. Het is de eerste keer dat deze zegel is uitgereikt. Bijzonder is dat het een initiatief is vanuit patiënten én dermatologen. Samen stelden zij de kwaliteitscriteria op waar de centra aan moeten voldoen.

De patiënt heeft de mogelijkheid en het recht te kiezen voor een bepaald ziekenhuis, behandeling en behandelaar. Die keuze willen patiënten maken op basis van hun wensen en behoeften, plus heldere en betrouwbare informatie. De Kwaliteitszegel Dermatologie zorgt voor die betrouwbare informatie: patiënten en verwijzers hebben zo een overzicht van dermatologische centra die voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria.

Patiënten hebben samen met dermatologen een set kwaliteitscriteria opgesteld. Vervolgens kijkt de beroepsgroep binnen het eigen centrum of hier aan de criteria voldaan wordt. Door middel van het invullen van een vragenlijst (die is samengesteld door patiëntenorganisaties en beroepsgroep) wordt besloten of betreffend centrum in aanmerking komt voor de zegel. Daarna gaan patiënten daadwerkelijk alle centra af om deze te beoordelen. Wanneer aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan ontvangt het behandelcentrum de Kwaliteitszegel. Zo bepalen en beoordelen specialisten en patiënten samen waar welke kwaliteit wordt geleverd. Adjunct-directeur van het Dermatologisch centrum Isala Nel Menger is blij en trots dat ‘haar’ centrum dit nieuwe Kwaliteitszegel heeft gekregen. ‘Er zijn 150 centra, 13 daarvan kregen dit keurmerk waaronder wij dus en dat is zeker iets om trots op te zijn.’

Artikel delen: