Bewoners meer betrekken bij wijkontwikkeling

Zwolle – Bewoners van de stad kunnen zelf meebeslissen welke opgaven in de wijk aangepakt moeten worden. Daarvoor kunnen zij ook de gemeentelijke budgetten beïnvloeden. Dat is de insteek van het voorstel doorontwikkeling wijkgericht werken die door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld.

De tweejaarlijkse buurt-voor-buurtonderzoeken geven een goede basis om de veranderingen in en de wensen voor de eigen woon- en leefsituatie met de wijkbewoners te bespreken. Aan de hand daarvan kan samen met de bewoners bepaald worden welke opgaven het eerst aandacht verdienen. Wethouder Nelleke Vedelaar: “veel meer dan voorheen moeten bewoners betrokken worden bij het benoemen van de problemen en de oplossingen daarvoor in de eigen wijk. Dit past goed bij de veranderende samenleving en rol van de overheid, en sluit ook aan bij de initiatieven die door de bewoners zelf worden genomen, zoals buurtzorg of wijkontwikkelingbedrijven.” Maatwerk, heldere randvoorwaarden en ruimte voor de bewoners en de wijkwerkers zijn daarbij heel belangrijk. De komende maanden wordt met betrokken externe partijen gewerkt aan de uitwerking. Begin 2013 zijn de resultaten van het buurt-voor-buurtonderzoek bekend, in het eerste kwartaal van 2013 worden deze gepresenteerd aan de wijken en samen met de bewoners de opgave en de aanpak geformuleerd.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het voorstel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bewoners meer betrekken bij wijkontwikkeling”

  1. Als wijkbewoner van het winkelcentrum zou ik graag hebben dat de wethouder zorgt dat er meer controlerend blauw in het winkelcentrum zuid komt.Om te voorkomen dat er gefietst wordt en om de hangjeugd te verwijderen op het parkeerdek en het centrum zelf.Deze vaak jonge kinderen kunnen zich niet gedragen en smijten alles van zich af.Elke vrijdagavond en zaterdagavond staan ze breezers te drinken bij de ingang vanAH en smijten de flesjes kapot op de grond

  2. @Pieters, lees je stukje hierboven, en ook dit

    Bericht door pieters, op 16 oktober 2012 om 10:47
    bij het winkelcentrum Zwolle zuid kan men zondags niet met de auto op het parkeerdek komen of men moet er als bewoner een afstandbediening voor hebben.Die kost je jaarlijks als bewoner een paar honderd euro.Schandalig vind ik dat als bewoner in dat winkelcentrum als je zondags eruit gaat kun je niet terug op het dek .Met de uitbreiding van AH heeft men de vroegere parkeerplaats in beslag genomen en zitten de bewoners met een probleem .Er is bij de uitbreiding geen enkele rekening gehouden door de projektontwikkelaar Provast wat wij als bewoners een slechte zaak vinden .Ook voor de fietsers is er een probleem ze mogen er niet fietsen en kunnen ermee niet vlak bij de winkels komen

    Snap niet dat je bij het WKC zuid blijft wonen.
    Of geeft dat “gezeur”stiekum kleur aan je leven. Stof om te praten met je buren. Stof om op WLZ er steeds op terug te komen.
    Hoop voor jou dat de door jou aangehaalde problemen nooit opgelost worden, wat moet je anders de hele dag doen.

Reacties zijn gesloten.