Nieuw ledenrecord vv Be Quick ’28

Zwolle – Voetbalvereniging Be Quick ’28 heeft een nieuw ledenrecord. Deze week schreef de vereniging aan het Stadionplein het 900e lid in. Daarmee is het oude ledenrecord inmiddels ruimschoots overschreden.

Be Quick ’28 maakt in 2012 een snelle groei door. In januari 2012 begon de club met 830  leden aan het kalenderjaar. Nu, negen maanden later, is dit aantal al opgelopen tot 900. Het oude ledenrecord van 850 leden is daarmee al flink uit het zicht geraakt. Vrijwel alle nieuw ingeschreven leden zijn spelend lid. De groei van de club is vooral in de jeugdafdeling te merken. Bij de jongenselftallen heeft de club voor het eerst elftallen als A3 en B4. Bij de meisjeselftallen is  Be Quick er voor het eerst in geslaagd om in de categorieën  A tot en met D overal een team te laten uitkomen.

Eugène Tijhaar, voorzitter van de jeugdafdeling, kent de oorzaken van de ledengroei: “We hebben de leden natuurlijk ook wel iets te bieden. Met drie kunstgrasvelden en de prima accommodatie hebben we natuurlijk goede voorzieningen. Alle jeugdelftallen trainen twee keer per week, vaak onder leiding van goede, gediplomeerde trainers. Daar komt nog eens bij dat al onze selectie-elftallen in de jeugd op hoog niveau spelen. Maar liefst een op de drie jeugdelftallen werd het afgelopen seizoen kampioen of promoveerde via de nacompetitie. Dat is natuurlijk ook een hoge score.”

De ledengroei staat niet op zichzelf. Be Quick ’28 kende een paar roerige jaren, maar heeft de weg omhoog ingeslagen. Onder leiding van een interim-bestuur is de club het laatste jaar flink bezig om de organisatie te versterken en de financiën op orde te krijgen.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @ dijkmans

  Ik heb het over de jeugd en senioren, en nu niet over de dames, beetje jammer dat je nu weer negatief aan het kletsen bent…..  ⚠️ Meld

 2. Omdat er 3 damesteams zijn, klopt het inderdaad, dat daar de bezettingen niet goed zijn.
  Maar ik zie toch dat de club weer leeft, en draait op vrijwilligers….
  Daar mag ik dan toch blij om zijn?  ⚠️ Meld

 3. Wie goed nadekt weet dat de damesafdeling in het verleden bijna ‘kaal gepluk’ is door de dames van FC Twente en daar weer bovenop is gekomen. Hetzelfde overkomt de club nu met PEC Zwolle. Spelers en hele begeleidingsteam kort voor einde vorig seizoen verdwenen naar de buurman. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de bezetting van de teams en de trainersstaf. Ook hier komen de dames, als het damesbestuur verstandig te werk gaat, wel weer boven op.
  Helaas vindt een eental in mijn ogen zielige mensen het nu eenmaal leuk om (onterecht) tegen Be Quick aan te zeiken. Dat is een feit waar je niets aan kunt veranderen. LAten die mensen zich lekker orienteren op hun eigen kluppie. Wij reden ons wel.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.