Landstede met 1.100 personen actief op Lego World

Zwolle – Tijdens Lego World, dat plaatsvindt in de herfstvakantie van 17 t/m 23 oktober in de IJsselhallen, werken maar liefst 1.100 vo-leerlingen en mbo-studenten van Landstede mee in de organisatie van dit jaarlijkse evenement.

Op deze manier de studenten veel praktijkervaring op. Landstede heeft de afgelopen zes jaar een intensieve samenwerking met de IJsselhallen en Lego World opgebouwd. Het aantal betrokken vo-leerlingen en mbo-studenten van allerlei opleidingen is sterk gegroeid de afgelopen jaren. De organisatie van Lego World maakt graag gebruik van de diensten van leerlingen en studenten van  Landstede en het is voor de jonge professionals een zeer uitdagende leeromgeving. De studenten werken mee op meerdere onderdelen van Lego World.

WerkzaamhedenDe vo-leerlingen en mbo-studenten zijn onder andere betrokken bij de ontvangst van de bezoekers in de entree en bij de informatiebalie. Ze werken bij de garderobe, bij het animatieteam, de spelonderdelen, de kinderopvang, de beveiliging en het schminken van honderden jonge bezoekers. Gedurende de week wisselen hun taken waardoor ze de kans krijgen om zo veel mogelijk te leren. Ook coördinatie en management zit in het takenpakket van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij de spelonderdelen en de clowns en legopoppen die rondlopen. De coördinatoren lopen heen en weer om alles in de gaten te houden, sturen medestudenten aan en helpen waar nodig. Lego Bouwmeester 2012 Één van de activiteiten is dat LEGO WORLD samen met Gamma ook dit jaar weer op zoek naar de LEGO Bouwmeester 2012. Om de beste bouwer van Nederland te vinden zijn er in het hele land voorrondes georganiseerd in verschillende Gamma filialen. Tijdens LEGO WORLD kan er ook nog volop gebouwd worden in hal 3. De winnaars van de voorrondes bij de Gamma filialen gaan op 20 oktober de strijd met elkaar aan tijdens het NK LEGO stenen bouwen.

Studenten actief op Lego World:

De mbo-opleidingen die meewerken zijn Recreatie, Toerisme, Horeca, Facilitaire Dienstverlening, Sport & Bewegen, Kinderopvang, Onderwijsassistent, Helpende Zorg & Welzijn, Beveiliging, Leisure & Hospitality management , Schoonheidsverzorging en Sociaal pedagisch werk. Vanuit het voortgezet onderwijs (vo) helpen de leerlingen van TalentStad in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.