Cultureel festival voor Zwolle

De gemeente Zwolle wil vanaf 2008 het culturele klimaat in haar stad verrijken met een festival. Het streven wordt onder andere op de gemeentelijke website bekend gemaakt. Degenen die reeds bij de gemeente bekend hebben gemaakt een initiatief voor te bereiden, worden nader geïnformeerd over de procedure.

De gemeente wil een aansprekend festival voor de stad. Kernbegrippen daarbij zijn ‘artistieke kwaliteit’, ‘originaliteit’, en ‘potentie om uit te groeien tot een grootschalig festival met landelijke bekendheid’ . Het festival zou zich bij voorkeur moeten verbinden met de Zwolse kunst- en cultuurinstellingen en het kunstvakonderwijs. Ook wil de gemeente bij voorkeur een festival dat buiten plaatsvindt in de historische binnenstad. Er wordt een originele aanpak verwacht en een samenhangend thema. Het festival zal een aanvulling zijn op de reeds bestaande festivals en evenementen in de stad.

Voorstellen voor een nieuw festival, bestaande uit een programma op hoofdlijnen met een heldere artistieke visie, kunnen bij de gemeente worden ingediend voor vrijdag 20 juli 2007. De Commissie Stimulering Producties Podiumkunsten zal uit de plannen het meest kansrijke idee selecteren. Dit plan krijgt de gelegenheid om verder te worden uitgewerkt. Vervolgens zal aan het college een voorstel worden gedaan voor subsidiëring voor een eerste editie in 2008. In het najaar van 2008 zal het festival worden geëvalueerd. Voor een festival van hoge artistieke kwaliteit stelt de gemeente € 120.000,– subsidie per jaar beschikbaar.

De criteria zijn vanaf donderdag 7 juni 2007 na te lezen op: www.zwolle.nl (klik op ’thema’s’ en kies voor ‘kunst, cultuur en historie’).

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Nou breekt me de klomp. Heeft de gemeente Zwolle net De Stad als Theater om zeep geholpen door geen subsidie meer te verstrekken en dan komt er zo’n bericht. Sporen ze daar nog wel?


  ⚠️ Meld

 2. nee, de stad als theater is gewoon niet goed genoeg(volgens de gemeente) maar ze willen wel zoiets maar dan met landelijke bekendheid maar met regionale bands,artiesten,kunstenaars etc.
  jaja.

  het idee is wel leuk maar had dan de stad als theater geholpen in plaats van het af te breken. nick van de sprong heeft toch met het bevrijdingsfestival bewezen wat neer te kunnen zetten van formaat.

  de stad als theater zou niet rendabel genoeg zijn en teveel budget opslokken. ik zou zeggen geef die man hulp en buig het om,
  ik denk namelijk dat de stad al theater in de “kleinere steden”een prima franchise kan zijn een soort tegenhanger van de uitmarkt in de grote steden. maar dan moet je met 1 goedlopend festival beginnen.

  de gemeent zou moeten beginnen met de theaters, hedon en hesz op 1 lijn te krijgen dat je dus samen een week/weekend plant om met z’n allen een groot evenement van de grond te krijgen maar daar zijn we dus toch teveel dorp voor helaas


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.