Hoge boete voor PEC Zwolle wegens spreekkoren

Zwolle – PEC Zwolle distantieert zich volledig van discriminerende geluiden in het IJsseldelta stadion. De club is geschokt en verrast door de spreekkoren die tijdens de wedstrijd PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen zijn waargenomen. De club distantieert zich zowel van spreekkoren gericht op bevolkingsgroepen, als van spreekkoren gericht op een seksuele geaardheid of anderszins kwetsende uitingen.

01-09-2012_pec_zwolle-nec_07.jpg

De KNVB heeft PEC Zwolle op basis van de waarnemingen en het tijdelijk stilleggen van bovengenoemde wedstrijd een schikkingsvoorstel gedaan van € 10.000. De club heeft deze boete inmiddels geaccepteerd. De supporters van PEC Zwolle vingen aan met de spreekkoren nadat hun ploeg een tweede rode kaart ontving. De Raad van Commissarissen, directie, technische staf, spelersgroep en supportersclub nemen afstand van deze uitingen, gedaan door een select groepje toeschouwers. De club onderzoekt bovengenoemd incident en zal in deze en toekomstige situaties de overtreders de maximale straf opleggen en zet met alle beschikbare middelen in op de opsporing van de daders.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Was al vreemd dat de wedstrijd stilgelegd werd. Daarnaast de bewuste spreekkoren waren voor een donkere speler die daar zelf wel om gevraagd had!


  ⚠️ Meld

 2. Goed zo!

  Ik dacht toch echt dat dit al lang geschiedenis was….
  Dat er een boete was wisten we al, het is meerdere keren ter sprake gebracht bij de laatste wedstrijden.
  Kunnen we nu verder gaan met de competitie?

  Forza P.E.C.


  ⚠️ Meld

 3. Bij de bron aanpakken. Als ik 13 jarige jochies hoor schreeuwen: “schop die k*tn*g*r neer” vergezeld van wat oerwoudgeluiden, zeg ik er wat van, waarna het doorgaans wel afgelopen is. Echter is dat wel sterk afhankelijk van de opvoeding die ze hebben meegekregen. Maar goed, als een grote groep volwassen kerels van een jaar of 30 elkaar lekker opruien……….. Dat moet toch wel met wat camerabeelden op te sporen zijn?


  ⚠️ Meld

 4. ja Jo, deze speler vroeg hier om. Ik bedoelde dit niet letterlijk.

  Deze speler vertoonde zeer provocerend gedrag.

  PS, ja ik sta op de tribune maar doe hier zelf niet aan mee al begrijp ik prima dat het er nu van kwam.


  ⚠️ Meld

 5. Het wordt tijd dat we elkaar aanspreken!! Had al veel langer gemoeten. Het benoemen of aanwijzen van verdachten hoort hier wat mij betreft ook bij. Niks geen door de vingers zien meer, en het argument ‘dat doen we als supporters niet’ ken ik ook wel. Geef ze maar aan. Aanpakken die relschoppers! Alles voor een gezellig, fair, veilig en financieel gezond PEC!


  ⚠️ Meld

 6. Eurotje extra vragen volgende wedstrijd, schuld weg. Mensen die zich zo gedragen? Laten we daar maar geen worden vuil aanmaken, zulke mensen zal je een ziekte moeten toewensen.


  ⚠️ Meld

 7. @Rick lekker hypocriet ben jij! Oerwoudgeluiden zijn onacceptabel maar wel mensen een ziekte toe wensen…

  Oerwoudgeluiden/racisme = onacceptabel en waardeloos!
  10.000 boete = waardeloos!
  Uitlokken = toegestaan?
  Die KNVB is zelf net zo hypocriet als Rick. Ik dacht dat spelers “professioneel” horen te zijn maar bij een voorsprong uitdagen vind ik ook niet kunnen!

  Mij zul je zulke geluiden niet horen maken en supporters om mij heen spreek ik er op aan.


  ⚠️ Meld

 8. Achtelijk deze oerwoudgeluiden.
  15 tot 20 jaar geleden hoorde je deze geluiden in bijna elk stadion . Tegenwoordig dus alleen nog maar in Zwolle. Kunnen deze idioten niet opgespoord worden zodat we de boete op hen kunnen verhalen.
  Er staan camera’s op elke tribune gericht , dus je zou zo kunnen zien welke neanderthalers er allemaal meegeblerd hebben.
  Eigenlijk zou niet alleen de wedstrijd stilgelegd moeten worden maar ook het hele vak ontruimd. De volgende keer lappen we die paar idioten er gewoon bij zodat we fijn met zijn allen op een normale manier naar een voetbalwedstrijdje kunnen kijken.


  ⚠️ Meld

 9. een donkere speler die daar zelf wel om gevraagd had!

  Ik was aanwezig, maar ik heb tijdens de wedstrijd niet gehoord dat de speler daar specifiek om gevraagd heeft. Hij was inderdaad irritant bezig, maar dat is iets anders.


  ⚠️ Meld

 10. Dat krijg je met die nieuwe supporters die pas sinds de promotie komen, die kennen de voetbalcultuur in Zwolle niet.
  Helaas zie je dit bij meer clubs maar vergeet niet dat er in Zwolle nog steeds een Fred Patrick tribune staat op verzoek van de echte Zwolse supporters.


  ⚠️ Meld

 11. Die gastjes die dat toen gedaan hebben zijn al lang er uitgepikt lijkt me toch?
  Op de live beelden waren een stuk of vijf mensen heel duidelijk in beeld die ook aapbewegingen aan het maken waren.
  Alleen heb je aan een foto/video geen snars zonder meer gegevens van de betreffende personen denk ik.

  Tegenwoordig dus alleen nog maar in Zwolle

  Haha, ja Gé, alleen nog maar in Zwolle, bolwerk van racisten en debielen…:(  ⚠️ Meld

 12. Overal in het stadion hangen camera’s. Laat ze nou maar eens bewijzen dat die dingen er niet voor niets hangen en de daders opsporen.
  Daarnaast mag ook eens blijken of de stewards het aandurven om als getuige op te treden. Hoe vaak heb ik gezien dat ze op vak noord als watjes in een hoekje stonden en de boel de boel lieten ; ook toen bijvoorbeeld vak noord een halve coffeeshop was…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.