Echtpaar Brinkhuis-van Munster 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Brinkhuis-van Munster zijn op dinsdag 16 oktober 2012 60-jaar getrouwd. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar dinsdagmiddag een bezoek in hun woning in de Rivierenhof aan de Zijpe om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg een fraaie keramieken schaal opgemaakt met bonbons.

16-10-2012_echtpaar_brinkhuis-van_munster_60_jr_gehuwd_02.jpg

De heer Hendrik (roepnaam Henk) Brinkhuis, is geboren op 17 mei 1927 te Zwolle en mevrouw Grietje (roepnaam Gé) Brinkhuis-van Munster, is geboren op 19 juli 1929 te Zwollerkerspel. De heer Brinkhuis is de jongste van zeven kinderen (vijf zussen en een broer) een echt “nakomertje”. Mevrouw is de middelste van drie kinderen (drie meisjes). De heer Brinkhuis is geboren en getogen “Achter de Broeren”. Zijn ouders hadden hier een slagerij. Deze is later overgenomen door zijn oudere broer. De slagerij is afgebroken, maar de voorgevel van de slagerij met bovenwoning is herbouwd en staat nu aan het Meerminnenplein (achter V&D).

16-10-2012_echtpaar_brinkhuis-van_munster_60_jr_gehuwd_01.jpg

Beiden zijn getrouwd op 16 oktober 1952 in het Stadhuis van Zwolle. De heer Brinkhuis vertelde altijd dat zij het laatste bruidspaar waren dat in een koetsje door stalhouderij Mulder naar het Stadhuis zijn gebracht. Ze hebben elkaar in 1946 leren kennen in de Diezerstraat. Op zondagmiddag liepen de jongens “linksom” en de meisjes “rechtsom” (maar dat kan ook andersom zijn).

Ze hebben drie kinderen gekregen (een zoon en twee dochters). Ze hebben twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen en er is er nog één op komst.

Ze hebben altijd in Zwolle gewoond. De eerste jaren van hun huwelijk ‘Achter de Broer’ en later in de Van Ittersumstraat en de Mirjam van Zwaanenburghstraat in Zwolle-Zuid. Bijna vier jaar geleden is moeder in de Rivierenhof komen wonen en vader in de Riethorst.

Vader was automonteur en heeft later bij de gemeente gewerkt (onderhoudsmonteur bij het Stilobad). Moeder was werkzaam inde huishouding bij verschillende families en werd na haar huwelijk huisvrouw. Meneer Brinkhuis was gek op auto’s (vooral Opel en later Toyota), hield vogels en later was vooral fotograferen zijn grote hobby. Mevrouw Brinkhuis mag graag puzzelen (doorlopers) en televisie kijken (ook voetbal).

Mevrouw is goed gezond. Het lopen gaat moeilijk, maar met de rollater redt zij zich nog wel. De gezondheidstoestand van meneer is op dit moment niet erg goed (dementie).

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.