Korte politieberichten

In de ochtendspits zijn dinsdagmorgen 5 juni, op de kruising Burgemeester van Royensingel/ van Karnmebeekstraat 9 bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

Dinsdagmiddag werd het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige autobestuurder uit Zwolle. Hij reed op de Middelweg 102 km./u. waar een maximumsnelheid van kracht is van 50 km./u. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Dinsdagavond 5 juni is het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige autobestuurder uit Raalte. Op de Kroesenallee reed hij 132 km./u. waar een maximumsnelheid geldt van 80 km./u. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op verzoek zijn op de Hogenkampsweg en de Pieter Steijnstraat dinsdagmorgen 5 juni, tijdens de ochtendspits, snelheidcontroles gehouden op verzoek van de buurt. Tegen drie autobestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat zij 12, 13 of 16 km./u. te snel reden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Volgens mij kun je beter buiten de spits gaan controleren, want dan kan er vaak harder gereden worden, in de spits is het te druk. Maarja, dan is er minder verkeer, en levert het minder op.


  ⚠️ Meld

 2. Ach, dan nog kan je beter buiten de spits controleren. Ook al is het aantal auto’s kleiner, de snelheid ligt hoger en de toename van de boetebedrage is groter dan die van de bijbehorende snelheidsoverschrijdingen.

  Ze beginnen pas te schrijven bij 108 km/h. Daarbij hoort 17 euro
  Bij 110 km/h hoort 23 euro
  115/43 dus meer dan 2 auto’s van 108
  120/61 dus al meer dan 3 auto’s van 108
  125/89 meer dan 5 auto’s
  130/120 meer dan 7 auto’s
  135/157 meer dan 9 auto’s
  140 wordt niet meer weergegeven in de boetebase; dan moet de officier van justitie de boete bepalen.

  Maar geef auto’s de ruimte om flink door te jakkeren en je hoeft veel minder te flitsen.
  Maar in de spits is het druk. Als je met je auto het al presteert om 108 km/h gecorrigeerd te rijden, dan heb je ??cht te hard gereden; menig autoteller (de mijne in ieder geval maar ook als ik commentaar van anderen mag geloven) geeft al snel 5 km/h teveel aan. Dan heb je nog de meetcorrectie die van de gemeten snelheid wordt afgehaald. Kom je al snel op iets van 118 km/h op je teller uit.
  145/
  150/


  ⚠️ Meld

 3. Pas wel op met aannemen dat jouw auto teveel aangeeft. Het kan best zo zijn, maar het kan ook best wezen dat ie ongeveer aangeeft wat je werkelijk rijdt. Als je het eens precies wilt weten, rijdt dan eens met een GPS in je auto. Ik kan je er wel een lenen. Die geeft exact de gereden snelheid weer. (okee, met een minimale marge)

  Ik vindt het prima dat automobilisten die zo ver over de schreef gaan flink aangepakt worden. Gister bijna onder een auto gelegen: op de Hessenweg mag 80 gereden worden. Op de paralelweg mag alleen plaatselijk verkeer komen. Nu kan het voorkomen dat je even moet wachten op het stoplicht op de hoofdweg. Je kunt dan ook met diezelfde 80/u via een parkeervak op de parallelweg schieten. En dan kan het voorkomen dat je niet ziet dat daar toevallig net een fietser rijdt. Ik ging dus op mijn kant in het gras om niet onder die auto terecht te komen. Ja, ik rijdt in een “banaan” en dan rijdt ik daar plm. 35 km/u en mijn banaan is verkeerswit en verkeersrood dus opvallend zat. Het gras is daar 40 cm. hoog, mijn fiets een kleine meter. Heus, dan schiet toch echt de stoom uit de oortjes. Gelukkig had ik ook nog de tegenwoordigheid van geest om het nummerbord te onthouden. (En reken maar dat ik dan melding maak van doorrijden na ongeval. Dat is een misdrijf! Dat ik zelf geen schade heb, en aan de fiets ook niets te zien is, dat is een klein wonder. Ter plekke rijden ook vaak kinderen op een skelter. Moet er niet aan denken. En dat allemaal om twee minuten van je reistijd af te knabbelen.

  Groet van Q106


  ⚠️ Meld

 4. Ha Q106….. de teller van mijn auto heb ik getest met JOUW GPS-apparaat 😛 (vorig jaar toen ik op de fiets naar Hengelo ben gegaan en met de auto terug)

  Maar wat jij ook wel zal herkennen is denk ik dat automobilisten nog wel eens je snelheid vertellen als ze achter je aan gejakkerd hebben. Ik hoef maar ?­ets boven de 30 km/h te fietsen en veel automobilisten beweren al dat ik 40 km/h rijd. En mijn fietsteller is absoluut nauwkeurig; meer dan 1% afwijking heeft hij niet (ook getest met je GPS uiteraard 😉 )
  Maar er zijn inderdaad ook autotellers die wel vrij goed zijn afgesteld.

  Maar vervelend van die situatie! Gelukkig lijkt er verder geen blijvende schade/letsel te zijn.


  ⚠️ Meld

 5. Ik heb nooit zoveel moeite met 20 te hard op de Middelweg. Iedereen doet dat. Maar over de 100 is echt onacceptabel.


  ⚠️ Meld

 6. Oeps…. ik heb 2 politieberichten door elkaar gehaald; ik zat met de snelweg in m’n hoofd (vandaar mijn 100 km/h). Maar dit plaatje ziet er nog veel enger uit qua bedragen.


  ⚠️ Meld

 7. Hoezee! Het regent, het regent, hele grote bekeuringen, Hoezee!

  Alle snelhiedsmaniakken oppakken en opsluiten, zo….. is het weer lekker rustig op straat….. 🙂 🙂 🙂

  (z?©lfs 10km, oppakken, opsluiten en verbannen….. tuig is het! Zo! Dat is er ook weer uit! :))


  ⚠️ Meld

 8. kunnen ze ook een keer gaan staan in de beukenstraat??
  Hoezo 30KM zone. Men rijd daar veel te hard.
  Gaat nog eens fout daar. :'(


  ⚠️ Meld

Reageer