Samen voor de jongeren van Dieze Oost

Zwolle – Afgelopen weken zijn bewoners uit Dieze Oost, samen met vrijwilligers van Travers en Youth for Christ, de deuren langs gegaan van jongeren in Dieze Oost. Dit om aan jongeren zelf te vragen wat ze graag zouden willen in de wijk.

Herman, bewoner in Dieze-Oost: ‘Wij willen graag in de wijk er voor de jongeren zijn, maar ook voor de ouderen en kinderen, als je ideeen hebt om de wijk voor jullie toegankelijker te maken, zoals activiteiten qua sport, gamen of hele andere plannen die jullie hebben, kom dan langs!’ Langskomen kan op donderdag 18 oktober bij het Simon van Slingerlandplein. Vanaf 19:00-20:30. Daar staat een pannakooi buiten en kun je binnen even wat drinken. Hier kun je je ideeen kwijt, of gewoon andere jongeren ontmoeten. Graag willen de bewoners van Dieze-Oost, samen met Travers en Youth for Christ samen met de jongeren bekijken wat er voor hen verbeterd kan worden in de wijk. Op facebook te vinden op: www.facebook.com/jongerendiezeoost.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Samen voor de jongeren van Dieze Oost”

  1. Doet me een beetje denken aan mijn afstudeeronderzoek van drie jaar terug.
    Alleen was die gericht op meiden in geheel dieze. Wel ook vanuit Travers.

  2. @ ronn ; jij misschien niet, maar YFC is niets anders dan geloofsovertuigerts.
    “Hallo Jongeren, wat willen jullie graag in de wijk?
    Waar bemoeit JFC zich ueberhaupt mee….

  3. Tja, beetje verscheidenheid net zoals de wijkpopulatie is lijkt me wel goed. Alle organisaties hebben het beste voor met de jongeren blijkbaar. Zou mooi zijn als ze hun krachten bundelen. Breekt een beetje het media spectakel rond christenen vs moslims. Dat zou wel eens leuk zijn.

  4. Dat een beetje verscheidenheid leuk kan zijn ben ik met je eens, maar om dit in soepele goede banen te laten lopen moet er fundamenteel eerst iets veranderd worden, aan beide kanten.

    Wat ik wel als positieve ontwikkeling zou kunnen zien, is wanneer de Islamitische jongerenorganisatie waarover je het hebt zich zou kunnen laten beïnvloeden door onze opvattingen en dit kan overbrengen op de doelgroep.

    Ik doel hiermee op een relaas van emeritus hoogleraar Juliaan van Acker:

    Marokkaans-Islamitische kinderen groeien vaak op in gezinnen met gedwongen, vaak liefdeloze huwelijken waarin geen respect wordt bijgebracht voor anderen, vooral niet voor vrouwen, en waarin iemand die niet tot de eigen kring behoort gezien wordt als de vijand.
    Ze hebben te maken met een specifieke schaamtecultuur van de Berbers waarin schuld bekennen ondenkbaar is én met groepsdruk. De kinderen hebben nooit geleerd om te overleggen, ze weten door hun beperkte woordenschat niet hoe ze dingen moeten uitleggen en kiezen daardoor vooral voor agressie om hun zin te krijgen.

    Wanneer de door jou genoemde jongerenorganisatie een vinger op deze zere plek kan leggen en fundamenteel de denkwijze van hen kan veranderen richting onze gewoonten, DAN lijkt mij dat beetje verscheidenheid pas leuk.

  5. Je zegt aan beide kanten? Ik vind het een behoorlijk één richting verhaal. En wat doet jou denken dat de organisaties die jij noemt dit niet doen?

    Leuk dat verhaal van de hoogleraar, diezelfde hoogleraar zegt ook:
    De christelijke kerken hebben eeuwenlang kritisch denken en de persoonlijke keuzevrijheid de kop ingedrukt dus tja…

    Gewoon samen een potje voetballen kan soms al sneller werken als een discusiie zonder eind.

  6. Wat ik bedoel met beide kanten: kijk eens naar de Remonstranten. Deze Christelijke afsplitsing benadert het Christelijk geloof op een andere manier, met vrijheid en verdraagzaamheid als belangrijkste speerpunten. Zo lang dit nog niet voor het grote deel van het Christendom geldt, zal dit dus ook van de kant van het Christendom moeten komen. Dat bedoel ik met beide kanten.

    Ik vind het onverantwoordelijk gedrag om bevolkingsgroepen geforceerd bij elkaar te zetten, jippiejajee te schreeuwen, daardoor als “belangrijk en geweldig mens” goodwill te kweken en jezelf op een podium te zetten, zonder daarna de consequenties in te zien en/of te aanvaarden vanwege de fundamentele verschillen, of negatieve gevolgen simpelweg af te wimpelen als “incidentjes”.

    Deze verschillen zijn sterker dan een potje voetbal. Oergevoelens met diepe wortels verbleken niet permanent, misschien alleen tijdens het potje voetbal waar je op doelde.

  7. Wel mooi om dit zo te lezen. Ik ben Arend Jan Poelarends en jongerenwerker in de wijk Dieze Oost o.a. bij Travers Welzijn. Wij willen graag de verbinding aangaan met allerlei organisaties. Mochten er organisaties zijn bijvoorbeeld moslimorganisaties die zich willen inzetten voor jongeren zijn ze hartelijk welkom om zich ook bij dit initiatief aan te sluiten. Dus alle organisaties van zijn van harte uitgenodigd. We staan open voor samenwerkingen en te zoeken naar verbinding. ⤽Elke organisatie doet zijn ding⤝, wordt vaak gezegd, dat willen wij niet, wij willen zoeken naar verbinding met elkaar.
    Zoals 1stejohn al zegt, het gaat om elkaar ontmoeten in activiteiten. We willen met elkaar verbinden als organisaties, maar dit moet komen vanuit de mensen in de wijk.
    Mocht je vragen hebben ben je van harte welkom morgenavond!

  8. Ik denk dat je te veel de nadruk legt op wat de invloed is van het geloof en de opvoedsituatie. Ik ben van mening dat je die moet loskoppelen. Gedrag wordt aangeleerd in het gezin en de directe omgeving en het geloof is één factor hier van, maar bv een lage sociaal economische staat en ander problemen roepen probleem gedrag op. het radicaliseren gebeurt vaak onder mensen die weinig perspectief hebben zodra dit verandert zal er ook wat het fundament veranderen. Nog niet zo lang geleden werden er kruistyochten gehouden. Door welvaart en ontwikkeling van de beschaving gebeurt dit niet meer. Andere geloven zijn hier nog niet zo ver in ontwikkelt en op dat gebied ben ik het dus deels met je eens.

  9. sja en zo veel van 1 achtergrond wonen hier eigenlijk niet best wel dikke mix of mis ik wat wel wat op valt dat er steeds meerYVC in groepen komt wonen.
    En wat wel leuk is dat men de moeite neemt om te reageren zie dat weer als iets goed. En ut mot in wijk gaan en niet over de wijk gr ronn connectingarts in den pieter

Reacties zijn gesloten.