Lego World Zwolle van start gegaan

Zwolle – In de IJsselhallen van Zwolle is woensdagmorgen Lego World van start gegaan. Het meerdaagse blokjesevenement verwacht 73.000 bezoekers te trekken. Lego World had al direct op de eerste dag een bijzondere gast in huis. Treinliefhebber en Veronica DJ Erik de Zwart opende op het evenement een Lego Hanzeboog door het laatste blokje erin te leggen. Lego-fan Rebecca Roos hielp hem hierbij. De Lego variant van de Hanzeboog werd door elf mensen gebouwd uit ongeveer 450.000 bouwsteentjes. Ze deden er circa 600 uur over. Zo zijn spoorbrug de Hanzeboog en de vier stations van Lego nagebouwd.

17-10-2012_opening_lego_world_erik_de_zwart_ijsselhallen_01.jpg

In de herfstvakantie van 2012 vindt de 12de editie van Lego World plaats in IJsselhallen Zwolle. Dit evenement is uitgegroeid tot het grootste kinderevenement ter wereld. Naast de gebruikelijke zes hallen is er dit jaar een extra hal bijgebouwd, speciaal om het voor meiden tijdens Lego World nóg leuker te maken. Van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 oktober 2012 kunnen bezoekers in IJsselhallen Zwolle genieten van ruim 10 miljoen gekleurde stenen en 21.500 m² aan plezier. Bezoekers vinden hier levensgrote bouwwerken, Lego bouwwedstrijden, grote modellen, een bioscoop, diverse attracties, spannende themawerelden en optredens van artiesten. Lego World richtte zich tot nu toe voornamelijk op gezinnen met jongens, maar dit jaar is er ook van alles te beleven voor meisjes. Het blokjesevenement besteedt namelijk extra aandacht aan het thema Lego Friends. Deze nieuwe Lego lijn is speciaal voor meisjes en is nu al een groot succes.

17-10-2012_opening_lego_world_erik_de_zwart_ijsselhallen_02.jpg

17-10-2012_opening_lego_world_erik_de_zwart_ijsselhallen_03.jpg

17-10-2012_opening_lego_world_erik_de_zwart_ijsselhallen_05.jpg

In een speciaal voor LEGO WORLD aangebouwde hal kunnen meisjes hun hart ophalen door met LEGO Friends te bouwen en te spelen, maar ook door het verzorgen van echte pony’s, meedoen met een heuse hondenschool, zang- en dansworkshops te volgen en of door kleding te maken op de modeontwerpafdeling. Dankzij LEGO Friends wordt LEGO WORLD een dagje uit voor het hele gezin. LEGO WORLD wordt jaarlijks bezocht door ruim 70.000 bezoekers. De online kaartverkoop van LEGO WORLD 2012 is onlangs van start gegaan. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.LEGOWORLD.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Vandaag met m’n zoontje van 4 geweest. Eigenlijk was het te druk – je kon nergens fatsoenlijk zitten om wat te eten. Veel dringen en wachten om iets te kunnen zien – voor zo’n manneke van 4 is dat niet leuk. Ze zouden eigenlijk een grens moeten stellen aan het aantal tickets dat ze verkopen. Verder vond ik het entreebedrag erg hoog, vooral wanneer je ziet dat het grootste deel eigenlijk een soort reuze ‘kijkshop’ is van Lego verkopers, waar de kinderen ook hier en daar zelf nog wat kunnen bouwen. Laat al die belanghebbende bedrijven maar wat meer bijdragen, zodat de prijs omlaag gaat. Qua tarief zijn ze nu net zo duur als de Julianatoren – en dat is te duur voor wat je krijgt…
    Toppunt vond ik wel dat je bij vertrek ook nog eens een uitrijkaart van 10 euro (!) nodig hebt. Dit stond nergens op de website aangekondigd – eigenlijk schofterig tarief voor parkeren op eigen terrein… ook daar zouden ze nog kunnen leren van de Julianatoren!


    ⚠️ Meld

  2. Het is net als bij een pretpark, dierentuin, circus of bungalowpark, als je ergens binnen bent trekken ze je gelijk een poot uit! Dat parkeergeld (van 5 – 15 euro) is een willekeurige melkkoe. Daar mag de gemeenteraad wel eens naar kijken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.