Zes nieuwe leden voor Integratieraad Zwolle

Op voordracht van de Integratieraad heeft het college van burgemeester en wethouders zes nieuwe leden van de Integratieraad benoemd.

Het gaat om de benoeming per 1 juni 2007 van: mevrouw De Kieviet-Arodji, de heer Pattipeilohy, mevrouw Patadin en mevrouw Reims. Per 1 januari 2008 zijn vervolgens mevrouw Chua en mevrouw Bredewold benoemd.

Mevrouw De Kieviet-Arodji is van Indonesische afkomst. Zij heeft visie en praktische ervaring met betrekking tot participeren en integreren in de Nederlandse samenleving door allochtone vrouwen.

De heer Pattipeilohy is van Molukse afkomst. Door diverse functies in de publieke dienstverlening heeft hij jarenlange ervaring met maatschappelijke vraagstukken, met name op het gebied van inburgering en integratie.

Mevrouw Patandin is van Hindoestaans Surinaamse afkomst. Zij zal zich vooral focussen op het thema integratiebeleid en nieuwkomers. Belangrijk voor haar is in de maatschappij functioneren met behoud van eigen cultuur.

Mevrouw Reims is van Surinaamse afkomst. Zij is ondermeer werkzaam geweest als politieagent en gevangenenbewaarder.

Mevrouw Chua is van Singaporese afkomst en werkt veel met asielzoekers. Zij heeft kennis van verschillende groepen. Zij is enthousiast om te werken aan de vraagstukken van inburgering en integratie.

Mevrouw Bredewold is van oorspronkelijk Nederlandse afkomst. Momenteel is zij werkzaam als onderzoeker bij het Iectoraat Samenlevingsvraagstukken bij een Hogeschool in ZwolIe. Tijdens studie en werk heeft zij onderzoek gedaan naar immigratie en integratievraagstukken.

Artikel delen:

Reageer