Stedelijk Museum Zwolle gaat op stap

Zwolle – Het Stedelijk Museum Zwolle heeft een drietal reizende tentoonstellingen ontwikkeld. Leuke, herkenbare, informatieve, tijdelijke tentoonstellingen die getoond worden op diverse locaties in de stad Zwolle en omgeving, van verzorgingshuizen tot bibliotheken.

stedelijk_op_stap.jpg

Vanaf 1 oktober staat in de bibliotheek Zwolle-Centrum de reizende tentoonstelling Zwolle op reis – De geschiedenis van Zwolle. Aan de hand van vijf thema’s worden de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Zwolle getoond. Een van de onderwerpen is bijvoorbeeld ‘Zwolle, ontstaan en groei’. Bij dit onderdeel wordt met plattegronden uit verschillende eeuwen de ontwikkeling in omvang van de stad inzichtelijk gemaakt. Maar ook welke wijken er in de loop der eeuwen bijkwamen en om welke onderliggende reden. Verder wordt in de thema’s aandacht besteed aan bestuur, religie, kunst, handel en industrie. Het is de bedoeling om, al kijkend, een aardige impressie van de stad en haar verleden te krijgen. Deze tentoonstelling is tot 29 oktober te bezichtigen in de bibliotheek. Van 4 februari t/m 4 maart staat deze tentoonstelling in verzorgingshuis Werkeren, Werkerlaan 50.

Van 26 november t/m 24 december wordt in de bibliotheek Zwolle-Centrum de reizende tentoonstelling Groeten uit Zwolle getoond. Voor onze grootouders was de ansichtkaart bij uitstek de manier om te communiceren. De ene keer als souvenir, de andere keer gebruikt om een korte mededeling of een al dan niet amoureuze groet over te brengen. De ansicht- of prentbriefkaart ontwikkelde zich aan het eind van de 19e eeuw en werd al snel erg populair. In menig huis stond wel een doos met daarin een collectie ansichten die werd gekoesterd, bekeken en herbekeken. De tentoonstelling laat een selectie zien van de collectie ansichtkaarten van het Stedelijk Museum Zwolle. Van 4 maart t/m 1 april te bezichtigen in verzorgingshuis Werkeren.

De reizende tentoonstelling Mijn IJssel laat verschillende foto’s en prenten zien van de IJssel op verschillende plekken. Zo wordt u meegenomen langs de IJssel bij Kampen, Zalk, Zwolle, Hattem, Wijhe en Fortmond, een erg mooi natuurgebied bij Den Nul. Daarnaast worden er beelden tentoongesteld van de IJssel bij Olst en Deventer. Van 7 januari t/m 4 februari te bezichtigen in het verzorgingshuis Werkeren.

Deze tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de betreffende locaties. Voor meerdere data en locaties kunt u terecht op www.stedelijkmuseumzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. hmm klinkt best wel interresant.
    Stukkie Zwolse geschiedenis.

    Ik ben gek op oude foto’s/video’s en kaarten.:P
    Dikke kans dat ik er nog ga kijken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.