SWZ verlaagt de interne bedrijfskosten

Zwolle – Deze week heeft Woningstichting SWZ bekend gemaakt dat de interne bedrijfskosten fors dalen van 1.280 euro per woning per jaar naar ruim 1.000 euro. Vorig jaar heeft de woningcorporatie dit traject ingezet om ervoor te zorgen dat de rijksheffing op de huurtoeslag in 2014 niet ten koste gaat van de huurders en investeringen in Zwolle. Interne bedrijfskosten bij een woningcorporatie zijn in belangrijke mate opgebouwd uit personeelskosten. Het aantal fulltime arbeidsplaatsen bij SWZ loopt van ruim 100 in 2009 terug naar ruim 80 in 2014.

Met de vakbonden is in juni jl. een Sociaal Statuut overeengekomen. Deze week hebben 10 medewerkers van SWZ te horen gekregen dat zij op grond van dit Sociaal Statuut boventallig zijn verklaard. De overige personeelsreductie wordt bijvoorbeeld behaald door natuurlijk verloop en het niet meer invullen van vacatures. SWZ gaat op een andere manier werken, alle processen en werkwijzen zijn of worden onderzocht. De dienstverlening aan de huurder blijft op hetzelfde peil. Zo is bijvoorbeeld het sluiten van de woonwinkel aan het Lubeckplein opgevangen door het verbeteren van de digitale dienstverlening. Vanzelfsprekend zijn alle klanten welkom aan de Galvaniweg 2 om daar meer informatie te krijgen.

Het rijk heeft aangekondigd dat woningcorporaties vanaf 2014 250 a 300 euro per woning per jaar moeten bijdragen aan de betaalbaarheid van de huurtoeslag. Dit betekent een totaal bedrag van ruim 2 miljoen euro. Door bovengenoemd traject gaat deze heffing nog niet ten koste van de huurder (huurverhogingen) of ten koste van investeringen door SWZ in Zwolle. Bij eventuele nieuwe heffingen uit Den Haag is dat niet uitgesloten.De missie van SWZ luidt ‘het bieden van betaalbare woningen in leefbare buurten in Zwolle’. De komende jaren wordt met name fors geïnvesteerd in de wijkvernieuwing in Dieze-Oost, Holtenbroek, de Pierik en Ittersumerlanden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.