Selectiespelers PEC Zwolle studeren voor trainer

Zwolle – Selectiespelers van PEC Zwolle hebben de mogelijkheid een trainerscursus bij Landstede te volgen. En zo zaten Diederik Boer en Bram van Polen afgelopen maandag in de schoolbanken. Het tweetal volgt samen met Wiljan Pluim, die deze week afwezig was, de trainerscursus TC3. Halen de Zwolse profs het bijhorende diploma, dan mogen ze jeugdteams en eerste elftallen in de lagere klassen van het amateurvoetbal trainen.

De lessen bestaan uit twee blokken. Het theoriegedeelte vindt plaats in het klaslokaal. Daar worden aan de hand van bepaalde eisen en teamfuncties trainingen bedacht. Die vervolgens in het praktijkgedeelte van de les worden uitgevoerd op het naastgelegen veld. Docent van de TC3-cursus op Landstede is Hans van Dijkhuizen. Deze voormalig hoofd opleidingen van Zwolle is naast docent ook nog hoofdtrainer van Excelsior’31 uit Rijssen en coördinator van de PEC Zwolle-scouting. ,,De TC3-cursus duurt een jaar. Het is waardevol om hierbij profvoetballers in de klas te hebben. Deze jongens hebben door hun ervaringen al veel voetbalverstand. Toch kunnen de spelers van PEC Zwolle leren van de andere studenten. Bijvoorbeeld op het gebied van het communiceren naar een groep en het op papier zetten van voetbalkennis” aldus Van Dijkhuizen.

Diederik Boer en Bram van Polen zijn zelf ook enthousiast over de cursus. ,,Het is leerzaam om weer eens terug te gaan naar de basis van het voetbalspel. Tegelijkertijd kan ik op deze manier ontdekken of ik het trainersvak leuk vind. Wel is het wennen om drie uur achter elkaar geconcentreerd bezig te zijn” zegt Van Polen. ,,Al vind ik de cursus niet zozeer moeilijk, omdat je als voetballer al een goede basiskennis hebt. Ik denk dat wij vooral leren hoe je voetbalkennis het beste kan overdragen op een groep. Het lijkt mij wel leuk om na deze cursus training te kunnen geven aan de jeugd” aldus Boer.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Is er nog een plek vrij in deze klas, wil namelijk wel met Bram van polen in de klas zitten.

  Wel goed dat deze jongend in hun toekomst investeren.


  ⚠️ Meld

 2. Aanvoerder Joey v.d. Berg niet blij met positie:

  Van den Berg: ??We kunnen absoluut mee en het niveau echt wel aan, alleen we scoren niet. We hebben moeite om er doorheen te komen, terwijl kansen die we tegen krijgen vaak direct afgemaakt worden. Er heerst in de eredivisie veel meer een killersmentaliteit. Eén of twee momenten in een wedstrijd zijn vaak al genoeg.’

  De geboren Nijevener weet dat hij ook zelf minder frivoliteiten in zijn spel kan leggen. ??Ik voetbal altijd op intuïtie, zo ben ik en blijf ik, alleen in de eredivisie moet het nu eenmaal wat zakelijker. Aan het begin had ik daar best moeite mee, heb er ook echt mee geworsteld, maar nu gaat het beter. Het heeft ook te maken met dat de trainer mij als vrije verdediger heeft neergezet. In de eerste divisie heb ik niet al te vaak op die positie gespeeld. Het liefst sta ik op het middenveld, waar ik nu speel is niet mijn beste positie. Als vrije verdediger kan ik nu eenmaal niet het maximale voor mezelf er uithalen.??  ⚠️ Meld

 3. De geboren Nijevener weet dat hij ook zelf minder frivoliteiten in zijn spel kan leggen. ??Ik voetbal altijd op intuïtie, zo ben ik en blijf ik, alleen in de eredivisie moet het nu eenmaal wat zakelijker. Aan het begin had ik daar best moeite mee, heb er ook echt mee geworsteld, maar nu gaat het beter. Het heeft ook te maken met dat de trainer mij als vrije verdediger heeft neergezet. In de eerste divisie heb ik niet al te vaak op die positie gespeeld. Het liefst sta ik op het middenveld, waar ik nu speel is niet mijn beste positie. Als vrije verdediger kan ik nu eenmaal niet het maximale voor mezelf er uithalen.??

  Art, lees je mee! Niet alleen de supporters hebben deze mening!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.