Spetterende opening zwembad De Vrolijkheid

Zwolle – Zwembad De Vrolijkheid, het nieuwe hoofdbad in Zwolle, is klaar om zijn deuren te openen! Op zaterdag 20 oktober kan het publiek een kijkje komen nemen tijdens de opendag en vanaf zondag 21 oktober kunnen bezoekers er hun eerste duik nemen. Om dit te vieren vond donderdagmiddag de officiële feestelijke opening plaats aan de Ossenkamp 7.

de_vrolijkheid_11.jpg

Na enkele korte toespraken verrichten Roy Pellikaan, directeur Pellikaan Bouwbedrijf B.V., Robert Nieland, operationeel manager Optisport en burgemeester Henk Jan Meijer een spetterende openingshandeling. Zij zetten gezamenlijk een watershow in werking. De synchroonzwemmers van Swol 1894 waren vervolgens de eersten die het water in mochten om er een prachtige show te geven. Hierna was er voor de genodigden de mogelijkheid het zwembad te bekijken. Zwembad De Vrolijkheid is gebouwd ter vervanging van het Aa-bad en het Hanzebad, omdat deze niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Het bad biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen. Een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen maakt het zwembad het meest duurzame van Nederland.

de_vrolijkheid_4.jpg

de_vrolijkheid_5.jpg

de_vrolijkheid_12.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Waar aanvankelijk gepland was het nieuwe zwembad eind dit jaar op te leveren, kan het door een voortvarende bouw al voor de herfstvakantie in gebruik worden genomen. Tijdens de open dag op zaterdag 20 oktober is de toegang gratis voor alle geïnteresseerden. Er worden rondleidingen door het nieuwe sportcomplex gegeven, voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten en verenigingen presenteren zich. Bezoekers kunnen op deze dag ook een abonnement kopen of zich inschrijven voor zwemles.

Het nieuwe zwembad biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen en kent vele mogelijkheden: twee wedstrijdbaden (waarvan één met beweegbare bodem), een instructiebad (met beweegbare bodem), een recreatiebad met glijbaan, whirlpools, wildwaterkreek, klimmuur, een peuterbad, zonnebanken. Ook beschikt het zwembad over een basic fitness ruimte. Uiteraard is er ook de gelegenheid voor een lekker kopje koffie of een versnapering in de horeca.

Het nieuwe zwembad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er is een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Dat maakt Zwembad De Vrolijkheid tot het meest duurzame zwembad van Nederland. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit zelf te komen bekijken op 20 oktober 2012.

de_vrolijkheid_13.jpg

de_vrolijkheid_1.jpg

de_vrolijkheid_2.jpg

de_vrolijkheid_3.jpg

de_vrolijkheid_6.jpg

de_vrolijkheid_7.jpg

de_vrolijkheid_8.jpg

de_vrolijkheid_9.jpg 

de_vrolijkheid_10.jpg

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Is die lichtshow ook op de Open Dag zaterdag te zien voor de inwoners van Zwolle, of was dit alleen maar exclusief voor de plaatselijke bobo’s?


  ⚠️ Meld

 2. Is er vandaag nog iemand naar de opening voor de rest van het volk geweest.:) Hoor via via weinig douche’s, maar 1 bubbelbad….. maar of het ook echt zo is??


  ⚠️ Meld

 3. ik ben er geweest, douche’s waren er volgens mij wel genoeg hoor, en een bubbelbad miste ik wel volgens mij geen apart bubbelbad alleen bij het recreatiebad in.


  ⚠️ Meld

 4. Ik vond het wel een zware tegenvaller. De foto’s vooraf waren mooier dan de werkelijkheid. Enigste positieve was de kleurstelling, maar de praktische zwembaden vielen gewoon tegen. Had een veel groter tropisch zwemparadijs verwacht. Dit is TE klein voor heel Zwolle.


  ⚠️ Meld

 5. @Cissie, gezien de tekeningen van het ontwerp (overigens verschilden ze alle 3 qua oppervlakte volgens mij niet zoveel) had ik niet anders verwacht, en gezien jou reactie is het dus ook zo. Jammer gemiste kans van de gemeente Zwolle. Zal dit bad een project worden waar geld bij moet.


  ⚠️ Meld

 6. Wel een heel duur foutje dan als dit zwembad niet geschikt blijkt te zijn. Zouden ze bij dit soort baden ook aan marktonderzoek doen, of is het gewoon “maak een creatief kopie van het Hanzebad”.


  ⚠️ Meld

 7. @Marianne, ik denk niet dat het een foutje is geweest, maar een bewuste keuze van de gemeente Zwolle. Alleen 1 die ze nog duur komt te staan. De tijd zal het leren.


  ⚠️ Meld

 8. Nog de exploitant, nog de Gemeente heeft ooit de term tropisch zwembad genoemd. Dat hier nu een hoop mensen reageren dat het geen tropisch zwemparadijs is geworden en het daardoor tegenvalt is op zijn minst bijzonder te noemen…..  ⚠️ Meld

 9. Vandaag wezen zwemmen en het valt mij enorm tegen had er meer van verwacht ik zal niet snel nog een keer gaan dan liever buiten Zwolle gemiste kans dit


  ⚠️ Meld

 10. Je gaat er van uit als alles klaar is de website het ook goed doet!!! Ik wilde vandaag met mijn dochtertje gaan zwemmen..maar hoelaat die open is? zie daar maar achter te komen…website doet het al een poos niet…in de telefoongids kun je geen nummer achter halen…en inmiddels word de Vrolijkheid (zalenverhuur) dood gebeld!!


  ⚠️ Meld

 11. Ik vond het een zware tegenvaller. niet alle baden waren open dus ik als zwanger vrouw moest in een overvol bad met trappelde kinderen zwemmen. het wat was niet op temperatuur enz enz. het enige voordeel was dat je geen geld bij je hoefde te hebben voor een kluisje. maar verder een vette tegenvaller!


  ⚠️ Meld

 12. Ook voor mij is het zwembad een zware tegenvaller. Niet omdat ik subtropisch had verwacht, maar voor een provinciehoofdstad vind ik het bad te klein met zeer weinig mogelijkheden. Er is altijd wel een gedeelte gereserveerd voor een een of andere vereniging. Niks mis mee, maar dan moet er wel ruimte overblijven voor de banenzwemmer en als die er niet is, dan moet die worden gecreëerd. Zolang hier geen verandering in komt was donderdag 8 november 2012 de eerste en de laatste keer dat ik in Zwolle heb gezwommen. Jammer dat ik voor fatsoenlijk zwemmen de stad uit moet…


  ⚠️ Meld

 13. Het valt mij ook vies tegen. Het water was koud, er stond een lange rij bij de ingang en de uitgang, er was geen kruidenbad, te weinig douches, in het pierenbad een glijbaantje en een frontijn (niet erg uitdagend, zelfs niet voor de allerkleinsten en veeeeeeel te koud). Het was gewoon niet lekker zwemmen met een baby en een driejarig kind dat onderkoeld raakt. Best dat de gemeente nooit een subtropisch zwembad beloofd heeft, maar een ijsbad met zo min mogelijk recreatiemogelijkheden voor de allerkleinsten, is toch zacht gezegd een enorme economische misser voor een grote stad als Zwolle!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.