Horecastudenten Deltion werken mee aan kookmarathon

Zwolle – Op 19 en 20 oktober organiseert Nieuwe Buitensociëteit Zwolle een culinair evenement. Een kookmarathon waarbij er 36 uur wordt gekookt, gedanst en gefeest voor het Ronald McDonald Huis. Horecastudenten van Deltion College hebben een grote rol bij het culinaire gedeelte van het evenement.

Met dit evenement doet de organisator, Nieuwe Buitensociëteit, een gooi naar het wereldrecord koken. Een vermelding in het Guinness Book Of World Records. Beide dagen zijn gevuld met een indrukwekkend programma. Workshops, diners, feest, proeverijen en de grootste vrijdagmiddagborrel van Zwolle. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

De grootste vrijdagmiddagborrel ‘Vrijmibo’ en de ‘Cupcake Contest’ wordt geheel georganiseerd door de studenten van de International Hotelschool van Deltion. De studenten van de opleiding Bakkerij & Patisserie bakken 200 cupcakes en werken mee aan de workshop ‘Zwollenaartjes bakken’. Ook serveren de studenten vruchtensappen volgens het recept van de Engelse chef-kok, Jamie Oliver, waar Deltion een nauwe samenwerking mee heeft.

Hessel de Harder, docent bij de Internationale Hotelschool heeft er zin in: “Het beloofd een geweldig evenement te worden. Voor onze studenten is dit een mooie kans om het geleerde in praktijk te brengen. Zij zullen zich volledig inzetten om er een smaakvol evenement van te maken.”

De opbrengst van de Kookmarathon komt ten goede van het Ronald McDonald Huis Zwolle. Al voor een klein bedrag nemen bezoekers deel aan de festiviteiten. Meer informatie en het complete programma is te vinden op de website van Nieuwe Buitensociëteit Zwolle.

Artikel delen: