Start Orfeo, internationaal gymnasium CCC

Zwolle – Orfeo is de naam van het nieuwe internationaal georiënteerd, Christelijk gymnasium van het Carolus Clusius College. Deze week gaat Orfeo officieel van start! In de tuin van het CCC is deze week een aantal beelden te zien van leerlingen die de wereld aan het meten zijn. Ze kijken over de grenzen en willen grenzen verleggen, worden uitgedaagd. Op 18 oktober gaan leerlingen zélf de stad in om alles te meten! ’s Avonds is de officiële aftrap, waarbij de leerlingen de hoofdrolspelers zijn in een flitsende versie van het verhaal over Orpheus.

orfeo.jpg

Orfeo is dit schooljaar gestart met het eerste leerjaar. Het onderwijs is internationaal georiënteerd en maakt gebruik van (digitaal) lesmateriaal uit de hele wereld. Leerlingen werken naast boeken ook met iPads/laptops. Naast het reguliere gymnasium waar het CCC al jaren lang onderwijskundig in geïnnoveerd heeft, is er ook een Engelstalige klas, die een groot deel van de lessen in het Engels krijgt (in het eerste jaar: History, Geography, Biology, Arts, Sports, Cambridge Latin Course en Religious Education). Het is de bedoeling dat leerlingen in de bovenbouw de kans krijgen naast het gymnasiumdiploma het IB-diploma te halen (international baccalaureate). Met dit waardevolle document krijg je toegang tot de beste universiteiten ter wereld!

Er is aandacht voor de exacte vakken en talen, van Spaans tot Chinees. Maar ook voor filosofie, sport, en drama. De wereld in betekent niet alleen het verre buitenland: ook maatschappelijke vraagstukken en sociale kwesties dichtbij huis staan centraal. Leerlingen worden uitgedaagd tot wetenschappelijk denken en onderzoek. Ze kunnen hun talenten breed ontwikkelen, op alle vlakken.

Het Carolus Clusius College wil als wereldschool leerlingen voorbereiden op onze internationaal georiënteerde maatschappij en hen leren op een respectabele manier om te gaan met de wereld om hen heen. Passend bij deze visie start het CCC met het internationaal gymnasium, Orfeo. Het vernoemd naar Orfeo (ook wel: Orpheus). Deze figuur uit de Griekse mythologie was enorm veelzijdig, reislustig en ging zelfs de grootste uitdagingen niet uit de weg. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.orfeogymnasium.nl of mail je vraag naar info@orfeogymnasium.nl.

Artikel delen: