Swelter presenteert nieuw album in Hedon

Zwolle – Op donderdag 25 oktober presenteren de heren van de Zwolse indie-popband Swelter hun nieuwe album in poppodium Hedon in Zwolle. Na bijna drie jaar afwezigheid ligt vanaf 19 oktober Mountains For Everyone in de schappen. Ondertussen stromen de eerste reacties en recensies al binnen en die liegen er niet om. Het voorprogramma is in handen van folk/pop singer-songwriter Johan Borger, die tevens zijn eerste single zal presenteren.

swelter.jpg

Het nieuwe werk van Swelter herbergt een brede, donkere mix die refereert aan het geluid van The National, Editors en Madrugada. Niemand minder dan Frits Spits van Radio 2 was zo onder de indruk dat hij Mountains For Everyone doopte tot Strepenmeester. Een eretitel die daarvoor gelegd werd op de nieuwe albums van o.a. Mumford & Sons en Muse. Een veelgehoorde uitspraak onder mensen die het album al gehoord hebben werd door een recensent van Podiuminfo.nl mooi samengevat in “Deze Zwolse trots kan zowaar binnen enkele jaren uitgroeien tot Nederlands trots, want vervolg album Mountains For Everyone is weer een plaat van formaat”. VPRO’s 3voor12 heeft deze week het volledige album op haar luisterpaal gezet.

Tijdens de presentatie op donderdag 25 oktober zullen de diverse gastmuzikanten die meewerkten aan Mountains For Everyone ook op het podium hun opwachting maken.

Support: JOHAN BORGER

Johan Borger en band presenteren de eerste single When The Lightning Strikes en geven vast een voorproefje op de aankomende cd presentatie op 2 december en het aankomende album Wild Geese Calling, welke op 15 november het daglicht zal zien.

SWELTER – CD PRESENTATIE

support: JOHAN BORGER
Locatie : Poppodium Hedon, ZwolleWanneer : Donderdag 25 oktoberOpen : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 5,00 (vvk) € 7,50 (deur) – exclusief €1,- service kosten

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en de VVV en Plato in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.