Upgraden in de Fairtradeweek

Zwolle – Van 25 november tot 4 november is het landelijke Fairtrade Week. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om meer Fairtrade producten te gebruiken, thuis, onderweg en op het werk. Upgraden Zwolle wil deze week niet ongemerkt voorbij laten gaan en zorgt voor een aantal ludieke Fairtrade acties verspreid in Zwolle.

Dinsdag 30 oktober voert een team van Meander een Upgrade uit in de naastgelegen Jumbo (De Dobbe 3). Tussen 11.00 en 12.00 krijgen klanten een Fairtrade Upgrade van hun dagelijkse boodschappen. Ze krijgen een bon waarmee ze korting krijgen op een Fairtrade product naar keuze. Daarnaast maken ze kans op een FAIR-rassingspakket dat wordt aangeboden door de Jumbo. Donderdag 1 november voeren 3 teams van Landstede diverse Upgrades uit. De voorbereidingen zijn nog in volle gang. Zo denkt de ene groep aan een Fairtrade Bingo en is een ander juist weer geheel in kerststemming.

De acties worden uitgevoerd in het kader van de landelijke campagne Upgraden.nu. Upgraders zijn jongeren die zichtbare, positieve acties uitvoeren voor een betere wereld. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal http://www.upgraden.nu/ wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land.

De campagne Upgraden is onderdeel van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht, een vierjarig programma dat wordt uitgevoerd door COS, Tûmba en NJR. In de provincie Overijssel wordt het programma uitgevoerd door regiokantoor “Jong in de Wereld” (www.jongindewereld.nl).

Artikel delen:
Reacties 4
  1. @Marianne, zit Meander uitvaarten ook naast de Jumbo aan de Dobbe 3

    Dinsdag 30 oktober voert een team van Meander een Upgrade uit in de naastgelegen Jumbo (De Dobbe 3).    ⚠️ Meld

  2. @Marianne, ik haak even af, ken inderdaar het gebouw Meander in Handeland ook, maar heb je mijn gequote zin niet gelezen, zij zitten toch niet naast de Dobbe.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.