Zotte Zusjes stoppen met Smartlappenfestival

Zwolle – Theater Smart begon begin jaren negentig als een betaalbaar avondje uit voor mensen met een beperkt budget in Zwolle. Nu, 21 edities verder, herhaalt de geschiedenis zich. Mensen die de Voedselbank in Zwolle bezoeken krijgen de mogelijkheid om gratis te genieten van een avond vol smartlappen, op zaterdagavond 3 november tijdens Theater Smart in Odeon. Deze geste wordt mogelijk gemaakt door een aantal trouwe sponsoren, de hand op de knip door de organisatie en een bijdrage van de gemeente Zwolle voor een deel van de zaalhuur. Via de Voedselbank Zwolle kunnen 20 mensen zich aanmelden voor vrijkaarten.

De cirkel is ook rond voor presentatieduo Arlette en Geraldine Swartjes. Na zes edities stoppen de Zotte Zusjes met de organisatie en presentatie van Theater Smart. Als in een echte smartlap zal menig bezoeker daar een traan om laten. Door de inzet van deze twee dames werd het smartlappenfestival zes jaar geleden voorzien van nieuw elan en nieuwe energie, met als gevolg ieder jaar weer een volle zaal en prachtige herinneringen. Voor de dames is de cirkel nu rond. Met pijn in het hart, maar ook met veel plezier presenteren zij op 3 november voor de allerlaatste keer Theater Smart. De rest van de organisatie begrijpt het besluit van de meiden om nieuwe paden in te slaan maar zal ze erg missen. Maar zoals de Zusjes zelf zeggen: ‘We kunnen toch niet stilzitten.’ Dus wie weet waar we ze weer tegenkomen.

The show must go on

Het afscheid van de Zotte Zusjes stelt de organisatie wel voor een uitdaging: wie pakt de handschoen op? Wie heeft zin, tijd, energie en goede ideeën om Theater Smart verder vorm te geven? Wie wil Theater Smart presenteren en vele honderden bezoekers ieder jaar weer net zo’n onvergetelijke avond bezorgen als de Zotte Zusjes dat hebben gedaan?

Programma 3 november

Deze 21e editie van Theater Smart strijden 10 deelnemers om de titel Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle. Oude, maar ook nieuwe namen zullen het publiek weer verrassen. In de pauze en na afloop treedt een geweldige band op in de foyer. (Welke band? Dat blijft nog even een verrassing!) Ook is er weer een verloting met prachtige prijzen van onze sponsoren. 20 procent van de opbrengst van deze verloting gaat naar de Voedselbank. Kaarten voor Theater Smart zijn nog zeer beperkt beschikbaar via Theaters Odeon de Spiegel.

Artikel delen:

Reageer