Ludieke kelnerrace in Zwolse binnenstad

Zwolle  –  Over twee weken wordt het nieuwe opleidingsrestaurant van Landstede officieel geopend. Aanstaande vrijdagmiddag organiseerde Landstede in de Zwolse binnenstad een heuse kelnerrace om dat bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.  

kelnersrace.jpg
Foto: Frans Paalman

De bedoeling van de kelnerrace was om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het nieuwe Landstede Restaurant, waar vanaf begin november gedineerd en geluncht kan worden. De kelnerrace werd, onder begeleiding van vakdocenten, geheel verzorgd door studenten van horeca-opleidingen. Veertig studenten hebben geholpen met de voorbereiding, hielpen met de opbouw en namen deel aan de race. Tijdens de kelnerrace was een spectaculair parcours met allerlei hindernissen uitgezet. Horeca-studenten van Landstede moesten dit parcours afleggen met een dienblad met gevulde glazen in hun hand, als een echte kelner, gekleed in hun beroepstenue. Het parcours moest zo snel mogelijk worden afgelegd. Er was een officiële jury aanwezig die de tijd noteerde. Aan het einde van de middag werd een grote beker aan de winnaar uitgereikt.

Opening Restaurant

Op 1 november opent Landstede haar nieuwe opleidingrestaurant aan het Rechterland 1 in Zwolle. Het restaurant is het afgelopen jaar al volop in gebruik geweest. Studenten van horeca- en facilitaire opleidingen doen waardevolle praktijkervaring op in het restaurant. De naam van het restaurant is nog geheim en zal tijdens de opening worden onthuld. De naam is tot stand gekomen doordat, via sociale media, meer dan tweehonderd mensen aan een prijsvraag hebben deelgenomen. Op 1 november zal de winnaar van de prijsvraag bekend worden gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @Admin:
  ‘aanstaande vrijdagmiddag’ en ‘organiseerde’? Wat is het nou? Komende vrijdag of afgelopen vrijdag? Gezien de foto’s zal het wel gisteren zijn geweest?


  ⚠️ Meld

 2. Beste mensen, deze kelnerrace was gisteren en het restaurant bevind zich aan het rechterland 1 het gebouw waar Landstede in zit. Let op het is een opleidings-restaurant. Dus leerlingen doen het werk, zowel in de keuken als in de bediening.


  ⚠️ Meld

 3. @johanna1, landstede heeft het ook al jaren, maar toen zat de opleiding nog aan de Fuschiastraat. De opleiding zit nu op het Rechterland, vandaar deze opening.


  ⚠️ Meld

 4. ik heb er tijdens het proefdraaien voor de zomervakantie al enkele malen heerlijk gegeten voor weinig geld en uitmuntende verzorging!
  Echt de moeite waard om eens te gaan eten, kan ook voor grotere groepen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.