Open Dag rioolwaterzuivering Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 20 oktober tussen 13.00 – 16.00 uur is het publiek van harte welkom op de Zwolse rioolwaterzuivering aan de Spoolderenkweg 1. Dan kan met eigen ogen worden bekeken hoe het afvalwater van huishoudens en industrie wordt gezuiverd, voordat het schone water op de IJssel wordt geloosd. Er is een aantrekkelijk programma samengesteld voor jong en oud.

19-10-2012_opening_rioolzuivering_waterschap_groot_salland-weth._dannenberg_03.jpg

Reden voor de open dag is dat de renovatie, aanpassing en uitbreiding van de rioolwaterzuivering in Zwolle succesvol is afgerond. Daarnaast is de aanpassing aan de Zwolse riolering voorspoedig verlopen. De maatregelen zorgen ervoor dat de rioolwaterzuivering en riolering aan de nieuwe wettelijke eisen voldoen en dat het waterschap en de gemeente 8 miljoen euro aan extra kosten besparen. Ter gelegenheid van de afronding zetten dijkgraaf Herman Dijk en Zwolse milieuwethouder Erik Dannenberg vrijdagmiddag de vernieuwde rioolwaterzuivering symbolisch in werking.

19-10-2012_opening_rioolzuivering_waterschap_groot_salland-weth._dannenberg_04.jpg

19-10-2012_opening_rioolzuivering_waterschap_groot_salland-weth._dannenberg_06.jpg

19-10-2012_opening_rioolzuivering_waterschap_groot_salland-weth._dannenberg_05.jpg

19-10-2012_opening_rioolzuivering_waterschap_groot_salland-weth._dannenberg_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ik heb altijd een beetje moeite met heren in nette pakken die zo nodig symbolisch met het gereedschap van de echte werkers op de foto moeten zonder echt vuile handen te krijgen. (zie eerste en laatste foto)


  ⚠️ Meld

 2. Gewoon laten .. de mensen weten toch wel hoe het in elkaar steekt.
  Maar heb je wel gezien wat er allemaal met het riool meekomt?
  Er is meer werk het slib ( zeg maar de rotzooi ) te verwerken dan schoon water over te houden.
  De die vervuiling maken we met z’n alllen.


  ⚠️ Meld

 3. Het was een door Waterschap Groot Salland keurig georganiseerde opening en de dijkgraaf, de heer Herman Dijk, refereerde in zijn speech nadrukkelijk naar de inspanningen die de echte werkers geleverd hadden.
  Langs deze weg wil ik de organisatie hartelijk danken voor de uitnodiging en het warme welkom dat een ieder ten deel viel.
  Na enkele aangename conversaties, waaronder met de wethouder, de dijkgraaf en Weblog-Zwolle fotograaf Harry ten Klooster, ben ik op mijn stalen ros met gezwinde spoed huiswaarts gekeerd.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.