Voorbeschouwing bekerderby VV Berkum – HFC Storica

Zwolle – De hoofdmacht van Berkum speelt op dinsdagavond 23 oktober in de strijd om de Districtsbeker Oost het eerste duel in de knock-out-fase en de Zwolse hoofdklasser neemt het dan op eigen terrein op tegen stadgenoot HFC Storica. Daarmee treft Berkum een tegenstander die weliswaar een aantal klassen lager speelt maar dit seizoen uitstekend draait en flinke ambities heeft om de komende jaren hogerop te komen.

“Storica maakt dit seizoen erg veel goals en ze hebben tot nu toe alles gewonnen. Ik denk dan ook niet dat ze zich voor eigen doel gaan ingraven, want het zal ook voor hen niet meevallen om helemaal om te schakelen en op een heel andere manier te gaan spelen. Ik verwacht dat ook zij op de aanval gaan spelen, dus het kan een leuke en open wedstrijd worden,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. Storica vertoefde jarenlang in de kelder van het Oostelijke amateurvoetbal maar gooide het roer vorig jaar radicaal om. Afgelopen seizoen haalde de versterkte selectie onder leiding van de nieuwe trainer Chris Sorries al de nacompetitie in de vierde klasse maar in het seizoen 2012-2013 lopen de zaken nog beter: de technisch begaafde ploeg staat nu fraai bovenaan in de 4e Klasse C.

Storica leverde een seizoensstart van formaat af door alle zeven tot nu toe gespeelde wedstrijden te winnen, waarbij vaak grote uitslagen werden neergezet. Zo werd Wijthmen met 7-0 vernederd, Lemele en VSW gingen op eigen terrein met 0-5 onderuit en Kampen werd met 2-6 weggetikt. Dit weekend versterkte Storica de toppositie door in een inhaalwedstrijd met 3-0 te winnen van het tot dan ongeslagen Bruchterveld. De selectie van Chris Sorries is bij die grote doelpuntenproductie niet afhankelijk van één of twee topscorers, maar heeft met Hafid Lahzal, Edward Herrera, Stefano Chaar, Michiel Wolters en Mohammed El Bouhni een heel smaldeel aan veelvuldig scorende spelers in de gelederen.

“We moeten er voor zorgen dat we zeker in het begin geen schade oplopen. Maar er is nogal wat verschil tussen het tempo in de hoofdklasse en de vierde klasse, dus als we gedisciplineerd spelen en het tempo hoog houden moeten we ze conditioneel kunnen pakken. We nemen deze wedstrijd zeer serieus, we hebben in de vorige seizoenen kunnen zien hoe belangrijk het bekertoernooi voor Berkum kan zijn,” aldus trainer Ten Berge. Zijn selectie draait tot nu toe goed mee in de bovenste regionen van de Hoofdklasse C en won afgelopen donderdag met 0-4 in een oefenwedstrijd bij SV Nieuwleusen. Ten Berge zal voor het bekerduel wel het nodige in zijn opstelling moeten aanpassen omdat er een aantal Berkum-spelers geblesseerd is en het er niet naar uitziet dat die op korte termijn weer inzetbaar zijn.

De bekerwedstrijd VV Berkum-HFC Storica wordt dinsdag 23 oktober gespeeld op Sportpark De Vegtlust. Onder leiding van scheidsrechter G. Keijl zal er om 20.00 uur worden afgetrapt.

Artikel delen: