Zwolse onderneemsters tonen LEF voor goede doelen

Zwolle – Twaalf Zwolse onderneemsters hebben zich de afgelopen maand laten fotograferen. Het werden portretten waarbij de dames op hun mooist in beeld werden gebracht. Met het resultaat, de jaarkalender Ik HEB LEF 2013, willen ze geld inzamelen voor een aantal goede doelen.

ik_heb_lef.jpg

De kalender wordt op diverse vaste en tijdelijke verkooppunten verkocht. De verkooppunten staan op de site www.ikheblefzwolle.nl en de tijdelijke verkooppunten worden bekend gemaakt op Twitter en Facebook. Afgelopen zaterdag tijdens de Stadshagenrun heeft Stichting Maud voor Leven de kalender verkocht aan de bezoekers. Uit een goed gesprek tussen de ondernemers Bärbel Brouwer en Carl Withaar is het idee ontstaan om Zwolle weer eens op haar grondvesten te doen schudden. In drie weken tijd hebben zij met een team van vrijwilligers en support van een aantal Zwolse ondernemers een prachtige kalender voor 2013 gemaakt. Hierop staan twaalf stoere vrouwelijke ondernemers met LEF. “Door mee te werken aan deze kalender laten deze dames in Zwolle zien dat zij naast het feit dat zij ‘hun mannetje staan’ binnen hun bedrijf, ook hun vrouwelijke kant durven laten zien”, aldus Bärbel Brouwer.

IK HEB LEF heeft gekozen om in de afgelopen drie weken geheim te houden om welke actie het precies ging. Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen hun nieuwsgierigheid niet konden bedwingen. De reacties op de Facebook-pagina, op twitter, maar ook op diverse uitingen van IK HEB LEF, waren enorm. Dit Zwolse initiatief heeft ondertussen een groot draagvlak bij de Zwolse ondernemers en de inwoners van Zwolle.

IK HEB LEF leeft in Zwolle. Iedereen die heeft meegewerkt aan de kalender heeft dit volledig vrijwillig gedaan, de twaalf dames, de kapster, de visagisten, de fotograaf, de styliste, en zelfs de drukker heeft alle kosten voor zijn rekening genomen. De volledige opbrengst gaat daardoor naar de vier goede doelen; Stichting Autisme Sportief, Stichting Linda tegen melanoom, Maud voor Leven Pay it Forward en Ronald McDonald Huis Zwolle. Wie heeft er LEF in Zwolle? Iedereen die LEF heeft en daarmee de vier goede doelen wil steunen kan de kalender kopen voor 12 euro.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.