Calo Windesheim viert 65-jarig bestaan

Zwolle – De Calo van Windesheim bestaat 65 jaar en is nog steeds springlevend en volop in beweging. Op vrijdag 2 november vieren we dit lustrum samen met oud-studenten, oud-medewerkers en medewerkers van de opleidingen Bewegen en Sport van Windesheim. 

logo_windesheim.jpg

Eind jaren ’40 van de vorige eeuw richtte professor dr. C.C.F. Gordijn, ‘grondlegger van het bewegingsonderwijs’, een instituut op dat later de Calo werd: de Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding. In 1989 startte de Calo de opleiding voor Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie. Drie jaar later volgde de opleiding Sport en Bewegen. De drie opleidingen werken nauw samen vanuit een gemeenschappelijke visie op bewegen en het beïnvloeden van bewegingsgedrag in onderwijs, therapie en sport. In deze visie krijgt iedereen de mogelijkheid deel te nemen aan bewegingsactiviteiten. Met deze unieke visie heeft de Calo landelijke en zelfs internationale bekendheid verworven.

Uitnodiging en aanmelden
Oud-studenten en oud-medewerkers zijn van harte uitgenodigd op vrijdag 2 november vanaf 14.00 uur. We beginnen deze dag met een lezing door Michel van Ast van APS over het didactisch gebruik van ICT in het onderwijs. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en andere activiteiten. ‘s Avonds wordt de dag afgesloten met een feest. Aanmelden kan via onze website: www.windesheim.nl/agenda

Locatie

Het lustrum vindt plaats in gebouw S van Christelijke Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, 8017 CA in Zwolle.

Artikel delen: