Wallyss Experience Center wordt ongekend spektakel

Zwolle – De lasergamehal, een van de trekkers van het indoor activiteitencentrum Wallyss Experience Center, wordt ontworpen door de Zwolse ontwerpers van de toekomst. 25 groepen van ieder 6 Cibap-studenten gingen de strijd om deze eervolle opdracht aan. 3 groepjes zijn nog in de race.

 

Wallyss Experience Center, dat wordt ontwikkeld op BusinessPark Zwolle aan de Boerendanserdijk in Zwolle, wordt het grootste indoor activiteitencentrum van Zwolle en wijde omgeving. Lasergame is een van de vele activiteiten die het publiek straks naar het centrum zullen trekken. Het centrum wordt gerealiseerd boven de nieuwe vestiging van de Sligro, die maandag 22 oktober wordt geopend. De komende periode krijgt ook Wallyss gestalte, onder andere dankzij de inzet van Zwolle’s grootste design-talenten van het Cibap, vakschool voor verbeelding.

 

Ontwerpers behoren tot de doelgroep

Ben Schulte, eigenaar van restaurant en zalencentrum Urbana en de ondernemer achter Wallyss, heeft hoge verwachtingen van de Cibap-studenten.“Ze hebben al prachtige ontwerpen gepresenteerd. Welke groep het uiteindelijk ook gaat uitvoeren, het wordt hoe dan ook een sensatie.” De Zwolse ondernemer koos bewust voor de samenwerking met Cibap-studenten. “Zij hebben niet alleen de knowhow van ruimtelijke ontwerpen, lasergamen past binnen de belevingswereld van deze jongeren. Zij ontwerpen iets waarvoor hun leeftijdsgenoten straks naar het centrum komen.”

 

Het project vraagt en verdient tijd

De uitvoering van het ontwerp vraagt veel tijd. “De hindernissen en andere objecten in de ruimte moeten niet alleen hufterproof zijn, maar ook nog eens brandveilig. Bovendien moet rekening worden gehouden met vluchtroutes”, zegt Schulte. “Uiteraard willen we dit goed voor elkaar hebben, maar daardoor vragen het ontwerp, de uitwerking en de toetsing meer tijd en geduld dan verwacht.” Het streven om Wallyss eind 2012 te openen, laat de Zwolse ondernemer voorlopig los. “Niet alleen de lasergamehal, het hele project vraagt en verdient tijd. We zetten iets nieuws neer, een experience center waarvoor mensen vanuit de wijde omgeving naar Zwolle komen. Een vernieuwend activiteitencentrum van 4.000 vierkante meter bouw je nu eenmaal niet in een dag.”

 

Een activiteitencentrum op deze schaal is ongekend

Schulte verheugt zich ontzettend op het openen van de deuren van zijn experience center, naar verwachting in het voorjaar van 2013. “Er is zoveel te beleven in het centrum. Zoveel activiteiten, plus horeca en muziek en dan op deze schaal – ja, dat is ongekend. Niet alleen voor Zwolse begrippen. In de wijde omtrek is zo’n spektakel nog niet te vinden. Lasergaming, bowling, glowgolfing, poolbiljart, biljart, bungeevoetbal en lasershooting”, somt Schulte de activiteiten op. “Maar ook extra evenementen, zodat het hele gezin de tijd van zijn leven heeft: livemuziek in de pianobar, workshops als kleuradvies en styling voor vrouwen, een dj met dansmuziek, ga zo maar door.”

 

Voor ieder budget

Wie denkt dat je voor een bezoek aan Wallyss diep in de buidel moet tasten, heeft het mis. “We richten ons op alle lagen van de bevolking. Groepen die ik verwacht, zijn onder meer familiereünies, kinderpartijtjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsevenementen en netwerkclubs. Daarnaast is het een perfecte gelegenheid voor mensen die met zijn tweeën wat leuks willen doen. Een potje poolen en na afloop een biertje drinken bijvoorbeeld. Wie uitgebreider wil eten, borrelen en loungen is ook welkom. Groepen kunnen zelfs een hele ruimte afhuren.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De beoogde exploitant van vrijetijdscentrum Wallyss op bedrijventerrein de Vrolijkheid heeft zich teruggetrokken.

    Ben Schulte, de eigenaar van zalencentrum Urbana, zou boven de nieuwe Sligrovestiging een groot vermaakcentrum beginnen. Onder meer met een lasergamehal, bowlingbanen, glowgolf en een restaurant. De economische crisis heeft hem doen besluiten de stekker eruit te trekken. Jansen Vastgoed, de eigenaar van het pand is nu op zoek naar een andere exploitant. Er wordt met drie partijen gesproken. Streven is om het vermaakcentrum eind dit jaar te openen.

    Stentor


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.