Leer heggenvlechten bij Landschap Overijssel

Zwolle – Op zaterdag 17 november kun je bij Landschap Overijssel leren hoe je een prachtige vlechtheg maakt. Een gevlochten meidoornheg is een sierraad voor het landschap. De workshop vindt plaats in Salland en duurt van 9.00 – 15.30 uur. De kosten bedragen € 55, -. Leden van een vrijwilligersgroep van Landschap Overijssel betalen € 35, -. Heb je zin om deze vaardigheid te leren? Meld je aan via www.landschapoverijssel.nl of 0529- 401 731.

Heggenvlechten is een eeuwenoud ambacht dat steeds minder mensen beoefenen. Gelukkig zijn er nog vakmensen die graag en met veel enthousiasme hun kennis overdragen. De gevlochten meidoornheg is cultureel erfgoed om in ere te houden: hij staat práchtig in het landschap. Waar de heg vroeger diende als vee- en wildkering, is het nu een geliefde broedplaats voor vogels en een schuilplaats voor andere kleine dieren. Op die manier draagt de heg ook bij aan de overleving van soorten.

Workshop
De workshop wordt gegeven door ervaren heggenvlechters. Landschap Overijssel zorgt voor het gereedschap, de handschoenen en andere benodigdheden, alsook voor koffie, thee en een kop soep bij de lunch. Aan het eind van de dag staat er een mooi gevlochten heg, die weer jaren mee gaat. Iedereen kan deze vaardigheid leren en een mooie, gezonde heg vol leven maken.

Heggenlegbrigade

Landschap Overijssel richt een heggenlegbrigade op. Vrijwilligers die bij particulieren helpen een heg te vlechten. De vrijwilligers werken tegen een onkostenvergoeding, de eigenaar zorgt voor materiaal, koffie, thee en soep. Landschap Overijssel zorgt voor het gereedschap en begeleiding. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Carin de Cloe, coördinator cursussen bij Landschap Overijssel, carin.decloe@landschapoverijssel.nl .

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer