Fietsers bekeurd op Diezerstraat

Zwolle – Maandag 22 oktober zijn 34 fietsers bekeurd die in het voetgangersgebied van de Diezerstraat reden.

De controle gebeurde na aanhoudende klachten van overlast van fietsers in het voetgangersgebied. Deze controles worden herhaald. Een bekeuring kost 30 euro.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Kunnen ze dan ook meteen 90% van de voetgangers aanpakken die denken dat je buiten de voetgangerszone (lees Nieuwstraat) denken dat ze blind mogen oversteken?


  ⚠️ Meld

 2. Is het nou wél of níet zo, dat je mag fietsen tot 11 uur, omdat er ook bezorgers mogen komen met hun auto’s en vrachtwagens tot 11 uur?
  Ik dacht van wel.


  ⚠️ Meld

 3. @jansen. Officieel mag het niet. Maar gezien de verwarring die optreed omdat er ook auto’s rijden geldt er tot die tijd een gedoogbeleid en zullen er geen bonnen worden geschreven


  ⚠️ Meld

 4. @ZK dus jij gaat met je fiets aan de wandel als het savonds laat is of sochtends vroeg en er niemand is? Winkels dicht? Fietsen toegestaan zou het beste zijn.


  ⚠️ Meld

 5. @suze

  De nieuwstraat als alternatief?
  Maar de fiets je alsnog de overstekende mensen omver, die niet door hebben dat deze weg niet tot het wandelgebied hoort (zie borden aldaar; met eind wandelgebied) en zonder blikken of blozen oversteken.

  Verder. Bij ‘de salute’ staan een aantal borden welke aangeven:

  De diezestraat is een wandelzone.

  Vrachtwagens mogen op de volgende momenten laden en lossen:
  ma 06.00-13.00h
  di – za 06.00-12.00h

  Honden niet toegestaan


  ⚠️ Meld

 6. @Rick:
  Nee dat doe ik niet, maar de regel is gewoon duidelijk. Het is een voetgangerszone.

  Er zijn ook voldoende alternatieve routes voor fietsers. Overigens worden er ook nooit boetes uitgedeeld als er geen (weinig) wandelaars in het gebied lopen, dus dit is een non-issue.


  ⚠️ Meld

 7. Laat ze maar wat meer in het centrum van winkelcentrum zuid controleren maar daar zie je de politie haast niet . Het centrum van de stad is prioriteit nr 1 en in de rest van de stad mogen ze je als voetganger van de sokken rijden


  ⚠️ Meld

 8. Dat je er nooit mag fietsen vind ik persoonlijk te ver gaan. Als de winkels dicht zijn fiets ik wel. Als de winkels open zijn niet.


  ⚠️ Meld

 9. en dat ik nooit met mijn auto op een fietspad mag vind ik persoonlijk ook te ver gaan hoor, als het nou rustig is kan dit toch gewoon. En ’s nachts een stukje snelweg met de fiets moet toch ook kunnen lekker rustig toch?
  Al die regeltjes die er zijn echt belachelijk:P


  ⚠️ Meld

 10. de grote markt is ook een wandelzone maar komende vanuit de Sassenstraat staat er onder het bord dat je er wel fietsen mag. Hetzelfde geldt voor oa het Rodetorenplein voor Las Rosas, voetgangersgebied waarin wel gefietst maar niet gesnort mag worden.


  ⚠️ Meld

 11. Ik woon in Zuid aan een fietspad waar niet gebromd mag worden.
  Als ze een motoragent een uurtje neerzetten bij de zandbak aan de Stickerbelt kan ie zo minimaal elke 5 minuten een bon uitschrijven. 😛

  En als ze direct de rollenbank er naast zetten nog wel meer. ;D


  ⚠️ Meld

 12. Van mij mogen ze elke dag controleren van al die fietser, scoters, pizzabezorgers, al die onbeschofte mensen die mogen ze wat mij betreft zoveel bekeuringen geven dat ze gaan beseven dat ze dom bezig zijn en mischn wordt het minder!!!


  ⚠️ Meld

 13. Als het mooi weer is moet je er niet gaan fietsen want dan komen er 7 agenten naar buiten om fietsers te bekeuren.
  Met minder weer zie je er geen een..

  In Zwolle Zuid (winkelcentrum) is fietsen formeel verboden maar die regel werkt niet.
  Er is immers geen politie te bekennen en de wijkagent zit achter een pc, in De Pol, op een stoel suf naar het beeldscherm te staren (ik loop er heel vaak langs).

  Je wordt daar van de sokken gereden door fietser, scooters en zelfs zware motorfietsen!  ⚠️ Meld

 14. @elisabeth DANK U!!

  @suze, ik rij elke morgen door de nieustraat en dan een stukje diezerstraat omdat het anders geen klein stukje maar zo 2/300 meter is dat ik om moet rijden.

  Moet gewoon kunnen voor de winkels open gaan.

  gaan ze nu ook eens al die hond eigenaren bekeuren in het centrum?


  ⚠️ Meld

 15. @HansV

  Je wordt daar van de sokken gereden door fietser, scooters en zelfs zware motorfietsen!

  @Pieters heeft het daar ook steeds over, wanneer zijn jullie in het centrum dan, het is mij in het begin wel eens gebeurd (toen het nog niet algemeen bekend was dat er niet meer gefietst mocht worden).
  Maar de laatste tijd, ja door een groepje pubers, maar hield jij je vroeger altijd aan de regels.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.